Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Dvaja Palestínčania útočili na izraelské jednotky z idúceho vozidla: Stálo ich to život

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: pixabay.com)

RAMALLÁH - Izraelské jednotky v stredu smrteľne postrelili dvoch Palestínčanov, ktorí zaútočili na izraelských vojakov vykonávajúcich raziu na okupovanom západnom brehu Jordánu. K incidentu došlo neďaleko mesta Kabátíja na severe Predjordánska, informovala agentúra AFP.

Smrť Palestínčanov potvrdil aj palestínsky rezort zdravotníctva. Izraelská armáda vo svojom vyhlásení uviedla, že útočníci spustili paľbu na jej vojakov z idúceho vozidla. "Vojaci odpovedali ostrou streľbou smerom k dvom útočníkom a zabili ich," píše sa v texte. Na mieste činu sa našla "puška M-16 a ručná zbraň", dodáva sa vo vyhlásení.

K incidentu došlo len deň po tom, ako v utorok v rámci ofenzívy izraelských ozbrojených síl proti palestínskym radikálom v pásme Gazy prišli o život traja vodcovia militantnej skupiny Islamský džihád a 12 civilistov.

Izraelská armáda stále očakáva útok, je v pohotovosti

Izraelská armáda je naďalej v stave vysokej pohotovosti. Jej predstavitelia očakávajú, že raketová paľba z pásma Gazy alebo iný typ útoku je len otázkou času, informoval v stredu denník The Times of Israel.

Na predchádzajúce útoky na veliteľov Islamského džihádu palestínska strana zvykla odpovedať raketovými útokmi na obývané oblasti Izraela i bojmi s izraelskými jednotkami, z ktorých niektoré trvali aj niekoľko dní.

Najnovšími prejavmi násilia sa počet Palestínčanov zabitých v izraelsko-palestínskom konflikte v tomto roku zvýšil na 125. Podľa údajov agentúry AFP, ktoré vychádzajú z oficiálnych zdrojov oboch strán, bolo za rovnaké obdobie zabitých 19 Izraelčanov a dve osoby pôvodom z Ukrajiny a Talianska. Údaje o obetiach zahŕňajú príslušníkov ozbrojených síl a formácií, ako aj civilistov a na izraelskej strane i troch príslušníkov arabskej menšiny v krajine.

Viac o téme: RaziaObeteStreľbaSmrťPásmo GazyPredjordánskoPalestínčaniaIzraelská armádaOkupované územie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu