Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Potýčka medzi členmi ukrajinskej a ruskej delegácie v Ankare! Schmatol modro-žltú vlajku a odkráčal

Potýčka na stretnutí čiernomorských regiónov, problémom bola ukrajinská vlajka
Potýčka na stretnutí čiernomorských regiónov, problémom bola ukrajinská vlajka (Zdroj: Facebook/Oleksandr Marikovski)

ANKARA - Na štvrtkovom stretnutí krajín čiernomorského regiónu v tureckej Ankare vypukla potýčka medzi členmi ukrajinskej a ruskej delegácie. Potvrdzuje to video zverejnené na sociálnych sieťach ukrajinským predstaviteľom Olexandrom Marikovským. Infomovala o tom tlačová agentúra DPA.

Ukrajinský delegát Marikovskyj video zverejnil vo štvrtok na Facebooku. Vidieť na ňom, ako počas summitu Organizácie pre hospodársku spoluprácu krajín čiernomorského regiónu (BSEC)
v Ankare udiera ruského predstaviteľa a berie mu naspäť ukrajinskú vlajku.

Aktuálne video: Medzi ruským a ukrajinským predstaviteľom vypukla v Ankare potýčka

Medzi ruským a ukrajinským predstaviteľom vypukla v Ankare potýčka (Zdroj: Facebook/Oleksandr Marikovski)

Marikovskyj pri pózovaní pre fotografie držal ukrajinskú vlajku. Ruským delegát k nemu prišiel, modro-žltú vlajku schmatol a odchádzal s ňou preč. Marikovskyj sa za Rusom rozbehol, aby mu vlajku vzal späť, a pritom ho udieral.

Člena ruskej delegácie preventívne odviezli do nemocnice, napísala ruská štátna tlačová agentúra TASS s odvolaním sa na ruské veľvyslanectvo. To označilo incident za "škandalózny". Predseda tureckého parlamentu Mustafa Šentop odsúdil "provokačný útok niektorých členov" ukrajinskej delegácie a označil ho za neprijateľný. "Odsudzujem takéto správanie, ktoré narúša pokojné prostredie, ktoré sa Turecko pokúša vytvoriť," napísal Šentop na Twitteri.

V tureckom Istanbule sa v piatok koná stretnutie tureckých, ruských a ukrajinských predstaviteľov, ktorí budú diskutovať o predĺžení obilninovej dohody umožňujúcej vývoz ukrajinského obilia cez Čierne more.

Počas štvrtka pokračovali ruské útoky dronmi na ukrajinské hlavné mesto Kyjev. Ruské sily útočili aj v iných častiach Ukrajiny - napríklad na ťažko skúšané mesto Bachmut vo východnej Doneckej oblasti. Množstvo ukrajinských miest a obcí je takmer 15 mesiacov po začatí invázie Ruska na Ukrajinu zničených a o život prišli tisíce ľudí. Ešte stále nie sú na obzore žiadne konkrétne plány na prímerie či mier, dodáva DPA.

Viac o téme: VlajkaDelegáciaRuskoTureckoUkrajinaAnkaraOlexander MarikonskyjČiernomorský región
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu