Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Ryanair sa k nemu zachoval otrasne: Nasledovala hrozná vec, vozičkár sa musel z lietadla odplaziť! FOTO ako dôkaz

Adrian Keogh sa musel z lietadla vyplaziť. Zobraziť galériu (3)
Adrian Keogh sa musel z lietadla vyplaziť. (Zdroj: Instagram/Adrian Keogh)

GÖTEBORG - Keď lietadlo Ryanairu pristálo vo Švédsku, Adrian Keogh očakával, že objednaná pomoc mu bude asistovať pri vystupovaní. No vozičkár by musel hodinu čaka, tak sa napokon sám plazil po schodoch.

Adrian Keogh opisuje spôsob, akým musel opustiť lietadlo po lete so spoločnosťou Ryanair z Írska na švédske letisko Landvetter pri Göteborgu, za „nedôstojný“ a „neprijateľný“. Ír, ktorý je v dôsledku pracovného úrazu od roku 2015 odkázaný na invalidný vozík, má skúsenosti s lietaním a preto si pred cestou rezervoval a zaplatil odbornú pomoc. Ale tentoraz to nedopadlo dobre, píše stránka 20min.ch.

Fantastická novinka v múzeu máp: Na leteckom simulátore preletíte ponad Slovensko (Zdroj: TASR)

Pretože keď sa lietadlo zastavilo a pasažieri z neho vystúpili, povedali mu, že musí hodinu počkať, kým bude niekto k dispozícii. Posádka ho informovala, že inak by sa musel z lietadla odplaziť, čo Ryanair popiera.

Ryanair sa k nemu
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Instagram/Adrian Keogh)

Keďže Keogh mal bolesti a súrne potreboval ísť na toaletu, nechcel čakať a zliezol po strmých schodoch. Jeho brat, ktorý s ním cestoval, sa ponúkol, že ho odvezie, no Keogh odmietol: „Schody boli strmé a zvlnené a keby spadol, obaja by sme si ublížili,“ napísal. Zostup teda zvládol s ťažkosťami sám.

Ryanair sa k nemu
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Instagram/Adrian Keogh)

Zodpovední by najradšej zabránili zverejneniu fotky, ktorú urobil a umiestnil na Instagrame. Spätne sa letecká spoločnosť a letisko Landvetter navzájom obviňovali.

Zodpovedný by bol zrejme poskytovateľ tretej strany vo Švédsku, no kvôli meškaniam pristálo niekoľko lietadiel takmer v rovnakom čase. Bola tam aj zdravotná pohotovosť. Obaja chcú incident vyšetriť a ospravedlnili sa. V budúcnosti vraj budú užšie spolupracovať, aby sa niečo podobné už neopakovalo.

Viac o téme: PomocVozíčkarRyanairVystupovanie z lietadla
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu