Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Škandál na stanici: VIDEO Žena na vozíku musela použiť schody! Výťah zapli v najhoršej chvíli

Vozičkárka Jennie Berry (29) sa takýmto spôsobom posúvala hore schodmi na stanici Dalson Junction v Londýne. Výťah nefungoval
Vozičkárka Jennie Berry (29) sa takýmto spôsobom posúvala hore schodmi na stanici Dalson Junction v Londýne. Výťah nefungoval (Zdroj: Instagram/wheelie_good_life)

LONDÝN – Ľudia na vozíku to majú náročné každý jeden deň. Na verejných priestranstvách sa častokrát nevedia dostať na miesta, ktoré zdravým ľuďom nerobia žiadne problémy. Aj preto pribúda čoraz viac bezbariérových vstupov či výťahov všade tam, kde sú schody. Čo ale, keď výťah nefunguje? Po ruke by mal byť v kritickej chvíli personál. Ten na londýnskej stanici metra mal doslova otrasný prístup.

archívne video

Podchod na Patrónke už bez bariér

Jennie Berryová (29) bola nedávno v Londýne. Na tento výlet už do smrti nezabudne. Jennie sa dostala do situácie, z ktorej sa hrnú slzy do očí. Keď vo štvrtok ôsmeho februára vystúpila na stanici Dalston Junction, zistila, že výťah bol mimo prevádzky. Daily Mail informuje, že tam nechcela ostať trčať a rozhodla sa zdolať schody po svojom. 

Strašný pohľad 

Jennie má z tejto srdcervúcej situácie aj video. Zoskočila z vozíka na podlahu a opatrne sa posúvala po schodoch tak, že si na každý sadla. Jediné, na čo sa vtedy mohla spoľahnúť, boli jej ruky. Výstup si natočila na video prostredníctvom ďalšej neznámej osoby. Chcela poukázať, akí sú ľudia na verejnosti ochotní, pokiaľ sa človek na vozíku dostane do úzkych. 

Zarážajúce na celej situácii bolo, že pri schodoch sa pohybovalo viacero údržbárov a opravárov, ktorí sa v tej chvíli venovali pokazenému výťahu. Keď si všimli, ako sa Jennie posúva hore schodmi, začali sa na nej smiať. Najväčší šok prišiel, keď Jennie napokon zdolala aj posledný schod. Jeden z technikov jej prišiel oznámiť, že práve opravili výťah. 

Toto ju dostalo

Jennie Berryová sa plným právom nahnevala, no zamestnanci stanice jej oponovali, že keby chvíľu počkala, mohla použiť výťah. Táto veta však prišla až po tom, ako sa 15 minút driapala hore schodmi. "Vystúpila som na stanici pred hotelom. Najviac ma rozčúlil prístup zamestnancov Transport for London (TfL). Áno, prišli mi na pomoc, ale to som mala pred sebou už len posledné tri schody. Dokonca sa ma neveriacky spýtali, že ši som nevedela, že výťah bol už mesiac pokazený," povedala rozhorčene. 

Následne začula rozhovor medzi zamestnancami, kde sa jeden z nich posmieval, že "výťah je už opravený, teraz bude šťastná". Jennie tvrdila, že nikde na stanici nebolo žiadne značenie, že výťah je pokazený a nebol tam prítomný ani žiadny zamestnanec, ktorý by ju bezpečne prepravil na druhú stranu k funkčnému výťahu. "Ako som sa mala odtiaľ dostať? Musela som sa plaziť po schodoch. Nie som prvá a určite ani posledná vozičkárka, ktorej sa toto stalo," vysvetlila. 

Dve spoločnosti

Šéf prevádzky TfL pre kontakt so zákazníkmi, Mark Evers, sa ohľadom incidentu v mene celej spoločnosti vyjadril, že ho mrzí čím si musela Jennie Berryová prejsť, keď cestovala ich spoločnosťou. "Tento incident riešime so spoločnosťou Arriva Rail London, ktorá v našom mene prevádzkuje londýnske železnice. Chápeme, že výťahy mimo prevádzky môžu mať významný vplyv na zákazníkov, ktorí sa na ne spoliehajú. Zaviazali sme sa urobiť dopravu v Londýne dostupnejšou," dodal. 
 

Viac o téme: VozíkStanicaInvalidLondýnVeľká BritániaDalston JunctionJennie Berryová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu