Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Desivá smrť mladej parkúristky: Kôň jej pristál na hlave, nebolo už pomoci

Mladé dievča jazdu na koni milovalo. Zobraziť galériu (2)
Mladé dievča jazdu na koni milovalo. (Zdroj: Facebook/RSM Equestrian)

WEBSTER - Hannah Serfassová bola vychádzajúca americká jazdecká hviezda. Nič jej neprinášalo toľko radosti ako jazda na koni, trénovala tak často, ako len mohla. Ale cez víkend dievča tragicky zomrelo pri tom, čo tak milovalo.

Dievčina trénovala v nedeľu na konskej farme na Floride (USA) a bola v polovici cvičenia na koni a skákaní, keď sa stala hrozná nehoda. Kôň, na ktorom jazdila, stratil rovnováhu, zhodil ju a spadol celou váhou na jej hlavu.

Veľké policajné cvičenie s koňmi a psami (Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky)

Podľa Jazdeckej federácie Spojených štátov v jednom bode cvičenia kôň spadol smerom dopredu, čím odhodil Serfassovú na zem. Potom spadol na hlavu mladej jazdkyne. Šokovaní diváci jej pribehli na pomoc a jeden okamžite zavolal záchranku. Mladú parkúristku previezli do najbližšej nemocnice. Lekári však mohli iba konštatovať jej smrť. Kôň, 12-ročný valach Quaxx, nebol zranený.

Desivá smrť mladej parkúristky:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/RSM Equestrian)

Jazdecké centrum uviedlo, že smrť dievčaťa šokovala miestnu jazdeckú komunitu. „Posielame úprimnú sústrasť rodine, trénerom, priateľom a celej jazdeckej komunite. Všetci máme zlomené srdce."

„Začala som s tým a nikdy nechcem prestať. A teraz sa chcem o tom naučiť všetko, čo sa dá. Chcem pokračovať," povedala Hannah magazínu o koňoch World Equestrian Center Magazine z najväčšieho jazdeckého zariadenia v Spojených štátoch.

"Hannah z Websteru na Floride bola veľmi talentovaná, nádejná mladá jazdkyňa, ktorá trénovala s Robinom Swindermanom," uviedla vo vyhlásení Americká jazdecká federácia. "Bola známa svojou vášňou pre kone, prirodzeným talentom a neochvejnou morálkou." Jazdecká federácia zdôrazňuje, že nehodu vyšetrí."Federácia berie každú nehodu veľmi vážne a urobíme všetko pre to, aby sme sa presne dozvedeli, čo sa stalo, aby sme minimalizovali riziko a zvýšili bezpečnosť jazdectva."

Viac o téme: PádDievčaSmrťKôňHannah Serfassová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu