Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Ohavná vražda: Násilník (31) utýral na smrť nevlastnú dcéru, v prípade bola odsúdená aj matka obete

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

HAVERFORDWEST – Na britských ostrovoch sa odohrala strašná vražda, kde bolo obeťou mladé dievča Lola. Jej matka si zvolila život s druhým mužom a práve to sa stalo rodine osudným. Na súde v Swansea padli viaceré výpovede. Obeť mala v deň incidentu 101 povrchových zranení.

archívne video

Polícia upozorňuje: Násilie nie je len fyzické týranie (Zdroj: Facebook/Polícia - Bratislavský kraj)

Lola Jamesová bola len batoľa, keď sa stala obeťou brutálnej vraždy. Na svedomí to mal jej nevlastný otec Kyle Bevan (31), ktorý spôsobil bezbrannému dieťaťu početné zranenia. Matka obete Sinead Jamesová (30) bola tiež obžalovaná, informuje BBC. I keď sa skutok odohral ešte v júli 2020, rozsudok bol vynesený až v utorok 25. apríla 2023. 

Tragédia sa odohrala v Haverfordweste vo Walese. Sudca Martin Griffiths v deň vyhlásenia rozsudku prehlásil, že Lola zomrela po "trvalom, úmyselnom a veľmi násilnom útoku". Kyle Bevan jej spôsobil početné poranenia mozgu, ktoré boli z hľadiska zdravotného stavu fatálne. Sinead Jamesová sa mala podľa súdu taktiež podieľať na týraní. Počas incidentu sa ani nepokúšala chrániť svoju dcéru pred násilníkom. Sudca doplnil, že uprednostňovala vzťah s Bewanom pred potrebami a starostlivosťou o svoje dieťa. 

Chabá obhajoba

Podľa vyšetrovateľov zostalo na tele obete najmenej 101 povrchových zranení. Dieťa okrem toho utrpelo aj ťažké poranenie mozgu. Lola Jamesová zomrela na následky zranení v nemocnici v Cardiffe 21. júla 2020. Sudca poznamenal, že jej smrť nezapríčinilo len osudové týranie. Bevan ju mal fyzicky napádať už niekoľko mesiacov.

Obžalovaný na súde tvrdil, že zranenia nespôsobil on, ale pád zo schodov. Do Loly mal podľa jeho výpovede strčiť pes. Sudca ho však konfrontoval zrejme s výpoveďou Sinead Jamesovej, podľa ktorej sa fyzické násilie na dieťati začalo už v noci a Bevan v ňom mal pokračovať až do 6:30 nasledujúceho rána, pokým obeť neupadla do bezvedomia. 

"Som presvedčený o tom, že Kyle Bevan presadil svoju nadradenosť nad jedinou osobou vo svojom blízkom okolí. Bolo ňou bezmocné dieťa. Ani teraz na pojednávaní nemá násilník žiadne výčitky svedomia. Rovnaký stav mal byť aj v deň incidentu, ktorý a odohral v noci zo 16. na 17. júla 2020. Všetci naokolo mali byť z kritického stavu dieťaťa zhrození, no Bevan nejavil žiadne známky rozrušenia," prehlásil sudca Griffiths. 

Viac o téme: TragédiaTýranieSmrťSúd WalesSwanseaKrimiHaverforwestLola Jamesová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu