Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Muž denne vypil v práci 10 pív: Dali mu výpoveď, no žiadny vyhadzov sa nekoná! Súd sa ho zastal, dôvod vás dostane

(Zdroj: gettyimages.com)

MADRID - Španielsky súd podporil elektrikára, ktorý sa naň obrátil pre výpoveď, ktorú dostal od svojho zamestnávateľa kvôli konzumácii alkoholu v pracovnom čase. Podľa neho firma nepreukázala, že by jej zamestnanec, ktorý cez deň vypil niekoľko pív alebo pohárov vína, bol opitý a že alkohol ovplyvňoval jeho pracovný výkon.

Súd v juhošpanielskom regióne Murcia firme nariadil, aby muža znovu prijala do pracovného pomeru alebo mu zaplatila odškodné 47.000 eur. Zamestnávateľ vraj nevzal do úvahy, že pitie mohlo súvisieť s horúcim počasím.

Seniori začali používať smartfóny, 70 % ľudí nad 55 rokov dokáže využíva internet (Zdroj: TASR/Jakub Kotian)

Elektrikár pracoval pre spomínanú firmu 27 rokov a jej vedenie si najalo súkromného detektíva, ktorý mal potvrdiť, že muž v práci pravidelne pije alkohol. Detektív zistil, že počas jedného júlového dňa remeselník vypil vyše tri litre piva, a podobnú spotrebu alkoholu mal aj inokedy. Súdu to ale ako dôvod na výpoveď nestačilo.

"Súkromný detektív ani pri jednej príležitosti nespomenul známky podnapitosti alebo neohrabanosti pri chôdzi. Neexistuje dôkaz - či už svedectvo, odborný posudok alebo doložený fakt - ktorý by ukazoval, že muž bol pod vplyvom alkoholu a bol podnapitý alebo opitý," uviedol súd.

Viac o téme: PivoZamestnávateľVplyv alkoholu
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu