Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Vraždiaci pastor: Na pozemku mal cintorín, svoje obete zabíjal bez fyzického napadnutia

Polícia našla telá zakopané na pozemku pastora Paula Makenziho Zobraziť galériu (6)
Polícia našla telá zakopané na pozemku pastora Paula Makenziho (Zdroj: SITA/AP)

NAIROBI – V Keni vyšetrujú prípad, ktorý nemá obdoby. Miestny pastor musel byť medzi ľuďmi veľmi obľúbený, pretože svoje ovečky zabíjal bez toho, aby ich fyzicky napadol. Nahlodal im totiž myseľ. Ako sa neskôr ukázalo, stalo sa im to osudným.

archívne video

Ingrid Brocková o rozvojovej pomoci EÚ pre Afriku (Zdroj: TASR/Jaromír Novak)

Polícia v africkom štáte Keňa musí riešiť tragický a brutálny prípad istého pastora, ktorý svojím prístupom zabil desiatky ľudí. NY Post uvádza, že ide o Paula Makenziho. Muži zákona ho zatkli pre podozrenie z vraždy celkovo 43 ľudí. Telá všetkých boli objavené na pozemku jeho domu. 

Slepá viera

Makenzi pritom fyzicky nikoho nenapadol. Išlo o to, že mu všetci verili a práve to sa im stalo osudným. Prikázal im, aby sa postili na smrť. Niektorí sa vyjadrili, že hladovali, aby sa mohli stretnúť s Ježišom. Všetci ho bezhlavo počúvali. Polícia sa dozvedela o prípade od verejnosti. Následne vykonala raziu na pastorovom majetku v pobrežnom meste Malindi. Našli tam 15 vychudnutých ľudí, z ktorých štyria neskôr zomreli. 

Objavili ďalšie telá

John Kemboi, policajný náčelník okresného mesta Malindi, uviedol, že na pastorovom pozemku, ktorý bol dňa 14. apríla zatknutý pre údajné spojenie s kultovým náboženstvom, je potrebné odhaliť ešte ďalšie hroby. Celkový počet obetí je napokon 43. Pôvodne to bolo 39, ale ďalšie mŕtve telá objavili len minulý týždeň. Polícia požiadala súd, aby jej umožnil držať Makenziho dlhšie vo väzbe, keďže vyšetrovanie od piatku naďalej pokračuje. 

Makenzi drží od zatknutia hladovku. Pastor pritom nebol zadržaný po prvý raz. V roku 2019 a v marci tohto roku putoval pred súd, pretože bol obvinený z vraždy detí. V obidvoch prípadoch ho však pustili na kauciu. Miestni politici tentoraz naliehajú, aby nebol prepustený a riadne sa za svoje zločiny zodpovedal pred súdom. 
 

Viac o téme: TragédiaVraždaHrobyPastorKeňaKrimiPaul MakenziNáboženský kultMalindi
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu