Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Polícia zverejnila drsné VIDEO lovenia pašerákov drog: Dovolenkári na pláži prežili najhoršie sekundy v živote

Pašeráci drog skončili priamo v dovolenkovom rezorte
Pašeráci drog skončili priamo v dovolenkovom rezorte (Zdroj: Youtube/La Vanguardia)

MALORKA - Kriminálna polícia z Malorky zverejnila video prenasledovania motorového člna plného drog. Na juhovýchodnom pobreží sa odohrala scénka ako z akčných filmov. Pašeráci prenasledovaní kriminalistami utekali priamo cez obľúbenú pláž v Cala d´Or v dovolenkovom rezorte popri nič netušiacich turistoch.

Maturanti v odbore cestovného ruchu absolvovali praktickú skúšku (Zdroj: TASR/Roman Hanc)

Celý incident sa stal minulý týždeň v piatok, informovali miestne médiá. Kriminalisti boli oboznámení s podozrením, že motorový čln blížiaci sa zo severoafrického pobrežia preváža drogy. Námorná polícia neváhala zakročiť a podozrenie sa potvrdilo. Po naháňačke zaistili neuveriteľných 1200 kilogramov hašiša. Pašeráci sa však časti drog zbavili priamo pri úteku a plechovky a balíčky plné drog hádzali do mora. Je teda pravdepodobné, že časť nákladu by stále mohlo vyplaviť more.

Podľa dostupných informácií sa pašeráci najskôr snažili náklad vyložiť v Cala Sa Nau na dva džípy. Príchod hliadkujúcich vozidiel ich však vystrašil a tak rýchlo nasadli na čln, pričom na mieste zanechali pár balíčkov a nádoby s benzínom. Na základe informácii od hliadky potom konala už priamo námorná polícia. Naháňačka skončila až v obľúbenej destinácii pre turistov, v Cala d´Or, kde sa pašeráci pokúšali uniknúť polícii. Jeden z troch pašerákov bol zadržaný ihneď, dvom sa podarilo utiecť a skryť sa, no hliadka ich našla a zatkla v sobotu ráno.

Viac o téme: PašeráciMalorkaCala d´OrPašeráci drog
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu