Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Televízny svet sa zahalil do smútku: Náhlu smrť kamaráta potvrdil známy herec, prominentný kuchár zomrel príliš mladý!

Prominentný kuchár Radek Jakub opustil tento svet až príliš mladý: Jeho odchod potvrdil dlhoročný kamarát. Zobraziť galériu (4)
Prominentný kuchár Radek Jakub opustil tento svet až príliš mladý: Jeho odchod potvrdil dlhoročný kamarát. (Zdroj: Getty Images, Facebook/ Radek Jakubec - Chef)

PRAHA – Celý gastronomický svet sa ponoril do smútku potom, čo ho navždy opustil známy televízny šéfkuchár Radek Jakubec. Do oslavy 38. narodenín mu chýbal len týždeň, do cesty mu však vkročila zákerná choroba. Jeho odchod so smútkom v hlase potvrdil aj jeho dlhoročný kamarát a bývalý kolega z Českej televíznej šou Radek Kuchař (44).

Archívne video:

Rozhovor so šéfkuchárom Martinom Novákom (Zdroj: Maarty Von B)

Bývalá hviezda kuchárskej šou českej televízie TV Barrandov Radek Jakubec (†37) mal podľa dlhoročného kolegu zomrieť už pred vyše desiatimi dňami. Zomrieť mal len niekoľko krátkych dní pred svojimi narodeninami. Napriek sľubnej budúcnosti spojenej s mnohými úspechmi sa česká gastronómia dočkala len smútku z jeho odchodu. Za nečakaným úmrtím stála krátka, no zákerná choroba.

Radek Jakubec
Zobraziť galériu (4)
Radek Jakubec  (Zdroj: Facebook/ Radek Jakubec - Chef)

„Je to veľmi smutná udalosť, ktorá ma zaskočila. Viac to z osobných dôvodov nechcem komentovať, bol to môj kamarát. Je to skutočne smutná správa, ktorá ma zarmucuje,“ povedal pre český portál ŽivotvČesku známy český herec Radek Kuchař.

Okolnosti jeho odchodu priblížil český portál Extra. „Nedávno prekonal zápal mozgových blán, nerozprával, pomaly nechodil, posledný týždeň ale už bol na tom lepšie, tak ho preradili v nemocnici na bežné oddelenie, nakoniec, žiaľ, ale vo štvrtok 13. 4. zomrel na pľúcnu embóliu," potvrdil pre portál nemenovaný zdroj z okolia známeho kuchára.

Televízny svet sa zahalil
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Getty Images)

Ostrieľaný profesionál a uznávaný kuchár, ktorý obhájil aj michelinskú hviezdu

Jakubec sa hneď po dokončení hotelovej školy rozhodol pre stáž v Anglicku, ktorá jeho šikovné ruky doviedla až do kuchyne svetoznámeho kuchára Gordona Ramsayho Boxwood Café. Pôsobil tiež v niekoľkých luxusných reštauráciách v Prahe. Pod jeho vedením známej kuchyne Metropolitan sa dopracoval až k oceneniu michelinskej hviezdy. Známy bol však najmä z kuchárskej TV šou Kolotoč, kde sa objavil po boku známeho herca Kuchaře.

Gordon Ramsay
Zobraziť galériu (4)
Gordon Ramsay  (Zdroj: SITA/Photo by Richard Shotwell/Invision/AP)

 

Viac o téme: ČeskoSmrťKuchárÚmrtie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu