Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Influencerka spravila strašnú chybu: Obnažená pózovala pri posvätnom strome, čaká ju deportácia

Ruská influencerka Luiza Kosykhová pózuje na Bali v obnaženom tele pri posvätnom strome
Ruská influencerka Luiza Kosykhová pózuje na Bali v obnaženom tele pri posvätnom strome (Zdroj: Instagram/luiza_kosykh)

BAYAN – Influenceri sa snažia svojich fanúšikov stále niečím zaujať. Niekedy však idú až za hranice. Platí to aj v prípade ruskej dievčiny, ktorá sa odfotila na Bali. Keby však tušila, čo spáchala, dvakrát by si rozmyslela, či podobnú fotografiu skutočne uverejní. Práve to hralo v jej neprospech pri zadržaní.

archívne video

Preplával som na lodi po tej istej trase ako Titanic - Milan bez mapy, cestovateľ a influencer (Zdroj: topky.sk)

Každá krajina na svete má svoje špecifiká. Pokiaľ cestujeme tam, kde je navyše odlišná kultúra, mali by sme s ňou pred akoukoľvek aktivitou najprv oboznámiť. V opačnom prípade sa nám môže stať niečo podobné ako ruskej influencerke Luize Kosykhovej. Daily Star informuje, že indonézske orgány túto krásnu Rusku zatkli, pretože znesvätila posvätnú drevinu.  

Znesvätenie

Bali patrí medzi najvyhľadávanejšie svetové destinácie. Je však zarážajúce, že Kosykhová si pred návštevou tejto krajiny nezistila nič o kultúre, ktorá v nej panuje. Je to viac ako isté, pretože inak by nespôsobila priam národné pobúrenie. Na Bali sa nachádza strom, ktorý rastie na pozemku chrámu už vyše 700 rokov. Miestni obyvatelia ho navyše považujú za niečo božské, pretože má podľa nich liečivé účinky. Podľa toho sa k tejto drevine v dedine Bayan Village aj náležité správajú.

Influencerka Kosyhková o tomto nič nevedela a preto jej nerobilo problém odfotiť sa pri strome v Evinom rúchu. Miestnych obyvateľov to nesmierne pobúrilo. Kosykhovú dokonca zatkla polícia a v dohľadnej dobe má byť deportovaná z krajiny. Zhruba 87 percent obyvateľstva na ostrove sa hlási k balijskému hinduizmu. Tedy Riyandi, šéf imigračného úradu v Denpasare, potvrdil, že indonézske orgány zatkli ruskú influencerku, ktorá sa takmer úplne nahá fotila pred miestnym posvätný stromom. 

Pobúrení obyvatelia

Aktivistka Ni Luh Djelantiková na Instagrame rozhorčene uviedla: "Všetkým cudzincom, ktorí nerešpektujú našu krajinu a tradície odkazujem: Bali je náš domov, nie váš!...Myslíte, že je to cool, keď sa fotíte nahí pri našich posvätných stromoch? Pokiaľ nechcete rešpektovať našu kultúru, vráťte sa tam, odkiaľ ste prišli!"

Luiza Kosykhová už medzitým príspevok zo svojho účtu vymazala. Na svojom profile sa opisuje svoju lásku k duchovenstvu a sile, ktorá pochádza z prírody. Djelantiková ešte vysvetlila, že strom rastie za posvätným miestom Pura Babakan, ktoré bolo postavené za vlády kráľa Pereana a pomenovanie Babakan sa spája s kôrou stromu, ktorá sa strihá a odlupuje. Miestni obyvatelia ju používajú na hojenie rôznych rán.


 

Viac o téme: IndonéziaBaliInfluencerkaLuiza KosykhováPosvätný stromPura Babakan
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu