Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Smrti unikli len o vlások: Desivé momenty! Auto zrazilo rodinu aj s kočíkom, ženu odhodilo niekoľko metrov do stĺpu

Desivá nehoda na priechode pre chodcov v českej Jihlave
Desivá nehoda na priechode pre chodcov v českej Jihlave (Zdroj: MP Jihlava)

JIHLAVA – Tohtoročný Veľkonočný pondelok sa pre rodinu s dieťaťom skončil takmer tragicky. Na priechode pre chodcov v českej Jihlave ich zrazilo osobné úžitkové auto. Ženu náraz odhodil niekoľko metrov do betónového stĺpu. Dieťaťu v kočíku sa našťastie nič nestalo. Hrôzostrašné video zverejnila mestská polícia Jihlava.

Desivá nehoda na priechode pre chodcov v českej Jihlave (Zdroj: MP Jihlava)

Na Veľkonočný pondelok sa rodina s malým dieťaťom v kočíku vybrala na prechádzku. Na priechode pre chodcov na Dvořákovej ulici v Jihlave prechádzali cez cestu. Na cestu vstúpili v momente, keď z oboch strán nešlo žiadne vozidlo. Z jednej strany sa však neobvykle rýchlo bez brzdenia blížilo strieborné osobné úžitkové vozidlo. Podľa videozáznamu je zrejmé, že vodič išiel konštantnou rýchlosťou a spomaliť neplánoval. Keď sa dvojica aj s kočíkom dostala takmer na chodník, do ženy a muža auto vrazilo. Náraz ženu vymrštil do vzduchu, letela pár metrov a udrela sa do betónového stĺpu. Zatiaľ čo muž sa ešte dokázal postaviť, žena to skúsila, no zrejme zranenia jej nedovolili vstať.

Hovorca záchranárov Petr Janáček povedal pre český Blesk, že na mieste ošetrili jednu ťažko zranenú osobu a letecky ju transportovali do nemocnice v Brne. Prípadom sa zaoberá aj polícia. Podľa dostupných informácií bola v tom čase vypnutá signalizácia na križovatke. „Vodič pred križovatkou, kde bola v danú chvíľu vypnutá svetelná signalizácia, sa zrejme nevenoval riadeniu vozidla a ohrozil troch chodcov, ktorí prechádzali cez vozovku na vyznačenom priechode pre chodcov,“ opísala situáciu hovorkyňa policajtov Dana Čírtková. Príčina dopravnej nehody a vodičova nepozornosť je stále predmetom vyšetrovania.

Viac o téme: ChodciDopravná nehodaBezpečnosť na cestáchMP Jihlava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu