Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Environmentálni aktivisti zablokovali mosty a tunel v Hamburgu: Niektorí ostali prilepení na ceste

Aktivisti protestujú v Hamburgu Zobraziť galériu (3)
Aktivisti protestujú v Hamburgu (Zdroj: TASR)

HAMBURG - Environmentálni aktivisti z organizácie Last Generation (Posledná generácia) zablokovali vo štvrtok tri hlavné dopravné ťahy v severonemeckom meste Hamburg. Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na miestnu políciu.

Jedna z blokád sa začala krátko pred deviatou hodinou v diaľničnom tuneli pod riekou Labe, polícia však neposkytla bližšie informácie. Podľa fotografa agentúry DPA vozovku smerom do Flensburgu a Kielu blokovalo nákladné auto. Polícia ju musela uzavrieť, aby ho odtiahla. Jeden z aktivistov sa pokúsil prilepiť k asfaltu, no policajti ho odviedli. Doprava smerom na Hannover nebola obmedzená.

Aktivisti protestujú v Hamburgu
Zobraziť galériu (3)
Aktivisti protestujú v Hamburgu  (Zdroj: TASR)

Prilepili sa k ceste

Ďalší piati členovia Last Generation sa prilepili k ceste pred mostom cez Labe. Polícia aktivistom zabránila urobiť to isté pred ďalším mostom cez túto rieku, no bolo nutné dočasne uzavrieť jeden jazdný pruh. " Odkaz je jasný: Musíme zatiahnuť za záchrannú brzdu, pretože ak budeme takto pokračovať, zabije nás to... Bez radikálnej zmeny nebudeme len oplakávať zopár dovolenkových destinácií, ale budeme čeliť kolapsu našej ekonomiky, zásobovania potravinami a v konečnom dôsledku aj našej demokracie," uviedli aktivisti.

Aktivisti protestujú v Hamburgu
Zobraziť galériu (3)
Aktivisti protestujú v Hamburgu  (Zdroj: TASR)

 

Viac o téme: ProtestŠtrajkEnviromentálni aktivisti
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu