Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Desivé! Mladá žena si myslela, že prechladla alebo má chrípku: Išla do nemocnice a o pár dní zomrela

Bethannie Boothová zomrela na sepsu.
Bethannie Boothová zomrela na sepsu. (Zdroj: gofundme.com)

LONDÝN - Bethannie Boothová sa sťažovala na príznaky prechladnutia a musela byť hospitalizovaná pre dýchavičnosť. Lekári diagnostikovali zlyhanie pľúc a uviedli ju do umelej kómy. Po zlepšení jej stavu náhle utrpela sepsu. Mladá žena nemala žiadnu šancu.

Bethannie Boothová z Merthyr Tydfil v Južnom Walese sa sťažovala na príznaky prechladnutia a chrípky. Keďže mala problémy s dýchaním, išla do nemocnice. Tamojší lekári zistili, že jej skolabovali pľúca a hrozilo, že zlyhajú aj ďalšie orgány. Uviedli ju do kómy. O niekoľko týždňov neskôr bola mŕtva.

ŽILINA: FNsP naďalej rekonštruuje svoje ambulancie (Zdroj: TASR/ Erika Ďurčová)

"Pred piatimi týždňami mala Bethannie bolesť hrdla a symptómy podobné chrípke. Návšteva na pohotovosti odhalila, že sa nakazila streptokokom typu A a trpela sepsou," napísala rodina 24-ročnej ženy na gofundme.com. Uviedli ju do indukovanej kómy, aby zastavili postupné zlyhávanie orgánov. Nakoniec ju previezli do nemocnice v Londýne. Dva týždne tam bola na umelom pľúcnom prístroji a po tom, čo sa jej vytvorila diera v pľúcach, musela podstúpiť operáciu, píše britský Mirror.

Bethannien stav sa zlepšil. Bola prevezená späť do Royal Glamorgan Hospital v Južnom Walese. Ale o päť dní neskôr sa sepsa vrátila. Po šiestich dňoch 24-ročná žena svoj boj o život prehrala. Zomrela v prítomnosti svojich rodičov a sestier. "Hovorí sa, že najprv nám zoberú tých najlepších - Boh potrebuje svojich anjelov. Všetkých nás to veľmi zarmútilo," povedala matka Bethannie pre Mirror.

Viac o téme: NemocnicaSmrťSepsaBethannie BoothZlyhanie pľúc
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu