Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Asociácia nemocníc Slovenska víta uvoľnenie financií z plánu obnovy pre regionálne nemocnice

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Asociácia nemocníc Slovenska (ANS) víta rozhodnutie o uvoľnení financií z plánu obnovy pre sedem regionálnych nemocníc. Verí, že peniaze na obnovu dostane aj nemocnica v Čadci, ktorej žiadosť rezort zdravotníctva ešte preveruje.

"ANS víta rozhodnutie dočasne povereného premiéra Eduarda Hegera uvoľniť finančné prostriedky na podporu výstavby a rekonštrukcie regionálnych nemocníc, ktoré oznámil včera po rokovaní vlády. Zároveň veríme, že ak boli splnené všetky kritéria, ktoré potvrdí aj audit, finančných prostriedkov z plánu obnovy sa dočká aj sever Slovenska," uviedla asociácia.

Nemocnice podľa ANS zatiaľ s formálnymi výsledkami nikto nekontaktoval. Nevedia ani to, kedy by mali byť podpísané zmluvy. "Veríme, že sa tak udeje čím skôr, akékoľvek ďalšie naťahovanie času môže spôsobiť, že predložené projekty budú mať časový problém a ich realizácia bude ohrozená," skonštatovala.

Ministerstvo zdravotníctva podporí dotáciami vznik nových ambulancií
Zobraziť galériu (2)
Ministerstvo zdravotníctva podporí dotáciami vznik nových ambulancií  (Zdroj: Facebook/Ministerstvo zdravotníctva Slovenskej republiky)

Výsledky auditu výzvy, ktorý nariadil dočasne poverený premiér Eduard Heger, potvrdili, že zmluvy na čerpanie peňazí z plánu obnovy na obnovu nemocníc sa podpíšu s nemocnicami v Levoči, Poprade, Spišskej Novej Vsi, Bardejove, Skalici, Zvolene a Bojniciach. Na pôvodnom zozname úspešných žiadateľov bola okrem nich aj nemocnica v Čadci.

Viac o téme: Asociácia nemocníc SlovenskaPlán obnovy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu