Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Svetová hviezda politiky a najsexi premiérka Sanna Marinová končí: Zlomil jej krk sexuálny škandál?

Sanna Marinová a jej strana prehrali vo voľbách. Zobraziť galériu (3)
Sanna Marinová a jej strana prehrali vo voľbách. (Zdroj: SITA/Saara Peltola/Lehtikuva via AP)

HELSINKI - Fínska premiérka Sanna Marinová je v zahraničí považovaná za populárnu šéfku vlády. V nedeľu ju obyvatelia vo voľbách už nepodporili ako v predošlých voľbách. Jej sociálni demokrati sú len treťou najsilnejšou stranou. Fínsko sa chystá zmeniť vládu.

Pre sociálnych demokratov všetko stojí a padá so Sannou Marinovou. Je výrazne populárnejšia ako jej strana. Ale ani to nepomohlo. Jej sociálni demokrati v parlamentných voľbách skončili až na treťom mieste.

Bujará párty fínskej premiérky skončila na sociálnych sieťach, takto to roztočila Sanna Marinová (Zdroj: Instagram.com)

Podľa World Happiness Report boli Fíni už po šiesty raz vyhlásení za najšťastnejších ľudí na svete. Samotní Fíni však presne nevedia prečo. Roky sa tiež umiestňujú na popredných miestach tabuľky, pokiaľ ide o mieru samovrážd.

Fínska premiérka v tesnom objatí s popovou hviezdou.
Zobraziť galériu (3)
Fínska premiérka v tesnom objatí s popovou hviezdou.  (Zdroj: Twitter/Visegrád 24)

Pre mnohých Fínov je záhadou aj to, prečo je ich sociálnodemokratická premiérka Sanna Marinová (37) taká obdivovaná. V skutočnosti je Marinová vnímaná ako úspešná šéfka vlády predovšetkým v zahraničí, ale už menej doma.

Svetová hviezda politiky a
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: YouTube/The Telegraph (Instagram))

Vo Fínsku sa v nedeľu konali voľby. Pre Sannu Marinovú to bol deň zúčtovania. V prvej spočítaní hlasov bola so sociálnymi demokratmi až na treťom mieste a v nedeľu neskoro večer priznala porážku v parlamentných voľbách. „Gratulujem víťazovi volieb, blahoželám národnej koalícii, blahoželám strane Fínov. Demokracia prehovorila," povedala 37-ročná šéfka vlády večer pred prívržencami svojej strany.

Uzavrela sa tak kapitola vlády, na ktorej čele bola krásna a sympatická žena a v celom kabinete prevládali ženy. Posledná zásluha Marinovej nesporne je, že doviedla krajinu do NATO.

Marinová sa však nepreslávila len politickými úspechmi. Škandály spôsobili videá, ktoré unikli na verejnosť, ju zachytávajú počas bujarých večierkoch. Vidieť na nich, ako sa vie sexi Marinová odviazať a vyzývavo tancovať. Na večierkoch sa aj poriadne popíjalo.

Oficiálne vyšetrovanie začaté po niekoľkých sťažnostiach na správanie Marinovej, dospelo k záveru, že fínska premiérka sa nedopustila žiadneho pochybenia v súvislosti s uniknutým videom z minulého leta. Niekoľko sťažností parlamentnému ombudsmanovi tvrdilo, že nadmerná konzumácia alkoholu na augustovom večierku mala spôsobiť, že premiérka nebola schopná vykonávať svoje oficiálne povinnosti. V sťažnostiach sa tiež tvrdilo, že správanie Marinovej bolo pre premiérku nevhodné a že podkopala "povesť a bezpečnosť Fínska".

Marinová po tom, čo video uniklo, novinárom povedala, že je "rozrušená". "Strávila som večer so svojimi priateľmi, bavila som sa, dokonca aj hlučne, tancovala som a spievala," povedala. "Som človek. A aj ja niekedy túžim po radosti, svetle a zábave uprostred týchto temných mrakov," dodala neskôr. V reakcii na zverejnenie videozáznamu podstúpila aj test na drogy, vyšiel jej negatívny.

Kritici a politickí oponenti Marinovej tvrdili, že jej správanie bolo nevhodné, nerozvážne a nezodpovedné. Výber jej priateľov podľa nich ukazuje na nedostatok súdnosti a uniknuté fotografie a videá ju môžu vystaviť kritike alebo dokonca vydieraniu. 

 

Viac o téme: VideoVoľbyPrehraŠkandálySexi FínskoSanna Marinová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu