Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Sexi expremiérka známa z bujarých večierkov: Koniec s politikou, TOTO je jej nový džob

Fínska premiérka v tesnom objatí s popovou hviezdou. Zobraziť galériu (2)
Fínska premiérka v tesnom objatí s popovou hviezdou. (Zdroj: Twitter/Visegrád 24)

HELSINKI - Keď sociálni demokrati v apríli vo Fínsku prehrali voľby, premiérka Sanna Marinová musela odstúpiť. 37-ročná žena uvoľnila aj post predsedníčky strany. Teraz sa vzdáva aj mandátu v parlamente, aby sa mohla venovať novým úlohám.

Po porážke jej sociálnych demokratov v parlamentných voľbách a jej odstúpení z čela strany sa bývalá fínska premiérka Sanna Marinová vzdáva aj poslaneckého kresla vzdáva. Marinová novinárom povedala, že bude pracovať ako poradkyňa pre charitatívnu nadáciu bývalého britského premiéra Tonyho Blaira, Institute for Global Change.

Bujará párty fínskej premiérky skončila na sociálnych sieťach, takto to roztočila Sanna Marinová (Zdroj: Instagram.com)

"Pre Fínsko môžem pracovať aj v iných funkciách," povedala 37-ročná expremiérka. Vo svojej novej práci bude radiť vládam a lídrom rôznych krajín v politických otázkach, ktoré pozná, povedala a zdôraznila, že verí, že z práce bude mať úžitok celá krajina. Keď nastúpila do úradu v roku 2019, Marinová bola vo veku 34 rokov najmladšou šéfkou vlády na svete. Napriek osobnej popularite jej sociálni demokrati vlani v apríli parlamentné voľby prehrali.

Sexi expremiérka známa z
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/Saara Peltola/Lehtikuva via AP)

Marinová prijala zodpovednosť za porážku a zároveň priznala, že jej štvorročné obdobie na čele vlády si vybralo svoju daň: "Moja vlastná vytrvalosť bola občas podrobená skúškam." Vtedy oznámila, že sa vzdá predsedníctva svojej strany a chce byť len radovou poslankyňou. V máji oznámila, že spoločne s manželom Markusom Räikkonenom požiadali o rozvod. Teraz už nie je ani poslankyňou.

Koncom augusta minulého roka vyvolalo rozruch video Marinovej, ktoré sa šírilo online sieťami a ukazovalo premiérku ako bujaro tancuje a žúruje s priateľmi a známymi osobnosťami. Obrázky obleteli svet. Rozprúdili sa diskusie o správaní vodcov v ich súkromnom živote, pričom niektorí žiadali, aby Marinová podstúpila test na drogy. Požiadavku nakoniec splnila, aby ukončila fámy.

Viac o téme: VečierkyFínskoTony BlairNová prácaSanna Marinová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu