Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Po výbuchu v americkej továrni na čokoládu našli telá všetkých siedmich obetí

Výbuch čokoládovne vo Philadelpii
Výbuch čokoládovne vo Philadelpii (Zdroj: Twitter/Voice of America)

PHILADELPHIA - Na mieste piatkového výbuchu v továrni na čokoládu v americkom štáte Pensylvánia už objavili telá všetkých siedmich obetí. V pondelok o tom informovali tamojší predstavitelia. Starostka mesta West Reading Samantha Kaagová vo vyhlásení uviedla, že mená obetí nebudú zverejnené, kým polícia neinformuje ich príbuzných. Informuje agentúra  AP.

K výbuchu došlo v piatok pred 17.00 h miestneho času v továrni spoločnosti R.M. Palmer v malom meste West Reading ležiacom asi 96 kilometrov severozápadne od Filadelfie. Záchranárom sa bezprostredne po explózii podarilo z trosiek vyslobodiť jednu osobu. Potvrdili dve úmrtia a po piatich ľuďoch pátrali.

Identitu ešte nepotvrdili 

Šéf miestnej polície Wayne Holben povedal, že identitu ďalších piatich obetí, ktorých pozostatky záchranári objavili v nedeľu večer, potvrdí regionálny úrad koronera. Agentúra AP uviedla, že záchranári použili pri pátraní po telách obetí zariadenia vybavené termovíziou a ťažké mechanizmy na odpratávanie trosiek. Dodala, že príčina požiaru nateraz nie je známa a bude predmetom ďalšieho vyšetrovania.

Viac o téme: VýbuchúmrtieČokoládovňa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu