Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Ukrajinci používajú NOVÚ ZBRAŇ: Ruskí vojaci tŕpnu hrôzou, hovoria o vozidlách kamikadze!

Ukrajinské jednotky používajú proti Rusom aj takéto vychytávky
Ukrajinské jednotky používajú proti Rusom aj takéto vychytávky (Zdroj: Twitter/dana)

BACHMUT - Veľká špeciálna vojenská operácia, ktorou chceli Rusi pôvodne obsadiť celú Ukrajinu, sa zredukovala na niekoľko oblastí, kde prevládajú už viac ako rok neúnavné boje. Jednou z nich je aj Bachmut na juhovýchode v Doneckej oblasti. Ukrajinské jednotky sa tu snažia bojovať proti agresorovi aj, na prvý pohľad, nenápadnými zbraňami.

archívne video

Súhrn vojny na Ukrajine - deň č. 393 (Zdroj: Facebook/General Staff of Armed Forces of Ukraine)

V Bachmute ležiacom v Doneckej oblasti prebiehajú od začiatku vojny na Ukrajine veľké boje. Tento región vyhlásil Putin za autonómnu oblasť ešte pred spustením svojej "špeciálnej vojenskej operácie". Ukrajinské sily bojujú proti agresorovi všetkými možnými spôsobmi. Ako sa uvádza na Telegrame, ukrajinská 3. útočná brigáda začala proti Rusom využívať diaľkovo ovládané bezpilotné pozemné vozíky. 

Z poskytnutých záberov sa zdá, že zbraň vyzerá ako detská hračka, no práve o to je nebezpečnejšia. Vozík je totiž vybavený výbušninou, ktorá sa dá odpáliť aj diaľkovo. V niektorých prípadoch sa to podobá na auto, ktoré sa dá ovládať na princípe diaľkového ovládača. Vozík sa dá prirovnať k samovražedným dronom s tým rozdielom, že nepracuje vo vzduchu, ale operuje na zemi. 

Na zverejnených záberoch je vidieť, že ukrajinskí vojaci premiestnili vozík s výbušninou do bezprostrednej blízkosti ruského tanku a potom ho odpálili. Nasledovala mohutná explózia a vojakov potešilo, že cieľ zničili. Video zverejnili aj Rusi. "Nepriateľ začína používať kolieskové kamikadze vozidla. Tie môžu byť nebezpečné pre obrnené vozidlá aj vojenský personál," uvádzalo sa na jednom z proruských Telegramových kanálov.

Viac o téme: BombaVozíkyBachmutVojn ana uKrajine
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu