Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Tragédia v Česku: Dve vraždy a samovražda! V byte zomreli matka, otec a ich dospelá dcéra

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

VALAŠSKÉ MEZIŘIČÍ - V byte vo Valašskom Meziříčí na Vsetínsku násilne zomreli dve ženy a jeden muž. Podľa zistení polície, ktorá prípad preveruje od utorňajšieho popoludnia, išlo o päťdesiatpäťročnú matku s dvadsaťpäťročnou dcérou a tiež šesťdesiatročného otca mladšej zo žien. Prípad kriminalisti predbežne kvalifikovali ako viacnásobnú vraždu a samovraždu. V tlačovej správe to dnes uviedla krajská policajná hovorkyňa Simona Kyšnerová.

 

Archívne video: Na Bieloruskej ulici v Bratislave sa vraždilo

Na Bieloruskej ulici v Bratislave sa vraždilo (Zdroj: Topky/Maarty)

Podľa polície ide o rodinnú tragédiu. "Miesto činu do skorých ranných hodín prehliadali kriminalisti. Na mieste bol aj súdny lekár. Teraz čakáme na výsledky súdnej pitvy a naďalej vykonávame úkony trestného konania," uviedla Kyšnerová.

Dve niekoľkonásobné vraždy sa na Vsetínsku stali aj vlani. V rodinnom dome v Loučke usmrtil 24. apríla tridsaťjedenročný muž svoju ženu a ich tri malé deti vo veku do piatich rokov. Potom podľa zistenia polície nožom porezal aj seba a nakoniec spôsobil výbuch domu. Obvinenému mužovi hrozí 15 až 20 rokov väzenia, prípadne výnimočný trest. Trojnásobná vražda sa stala 3. augusta v rodinnom dome v Rožnove pod Radhoštěm, kde štyridsaťdeväťročný muž zastrelil svoju družku, ich dve deti predškolského veku a následne seba. Polícia prípad kvôli úmrtiu páchateľa odložila.

V Českej republike sa vlani podľa policajných štatistík stalo 150 vrážd, o 45 viac ako predvlani. Takmer polovica minuloročných vrážd zostala v štádiu pokusu, väčšinu vrahov motivovali osobné rozpory medzi príbuznými alebo partnermi.

Viac o téme: MatkaOtecDcéraČeskoVraždaSamovražda
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu