Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

VIDEO Očný klam vydesil tisíce ľudí: Priviedol si Zelenskyj na stretnutie s Bidenom dvojníka?

Prezident Joe Biden na návšteve Kyjeva v spoločnosti hlavy Ukrajiny Volodymyra Zelenského.
Prezident Joe Biden na návšteve Kyjeva v spoločnosti hlavy Ukrajiny Volodymyra Zelenského. (Zdroj: Youtube/ UATV English)

KYJEV - Stretnutie prezidentov Ukrajiny a USA v Kyjeve prebehlo podľa organizátorov bez problémov. Po čase sa však zistilo, že to tak nie je. Niektorým očiam neušlo, že na zverejnenom videu možno v istom okamihu spozorovať až dvoch Volodymirov Zelenských.

archívne video

Zelenskyj v BR OSN: Ruské útoky na energetickú sieť sú zločinom proti ľudskosti (Zdroj: Facebook/Офіс Президента України )

Mal ukrajinský prezident v čase stretnutia s americkým kolegom Joeom Bidenom pri sebe dvojníka? Obával sa útoku? Podobnými hypotézami bola sociálna sieť doslova zaplavená. Na Twitteri sa objavilo video s titulkou poľského denníka Fakt, ktorý poukazuje na to, že prezident Volodymyr Zelenskyj mohol mať na stretnutí štátnikov svojho dvojníka. 

"Na videu je Zelenský s Bidenom a Zelenským? Vyzerá to ako chyba v Matrixe," poukázal na Twitteri Stew Peters, ktorý video zdieľal. Peters je známy ako radikálny pravičiar, ktorý sa prikláňa k získavaniu informácií, často označovaných za konšpirácie. Ako sa neskôr zistilo, ostal verný svojej povesti. Na tento príspevok Zelenského mu najprv tisíce ľudí naletelo, no potom odhalili skutočnú pravdu. Na videu je jasne vidieť dvoch známych štátnikov, no tesne predtým, ako začnú spolu stúpať hore schodmi, sa od nich oddelí muž, ktorý sa až priveľmi podobá na ukrajinského prezidenta. Navyše je oblečený presne tak isto, ako Zelenskyj.

Poľský denník nespravil žiadnu fotomontáž, ani video nijakým spôsobom neupravil. Podobný záber je vidieť aj priamo zo zdroja UATV English v čase 0:50. 

Zbytočná panika 

Zábery z rôznych uhlov pohľadu napokon odhalili, že išlo o člena Zelenského ochranky Maxima Doneca. K videu boli dokonca priložené fotky na porovnanie. Zábery z iných uhlov vylučujú, aby robil dvojníka ukrajinskému prezidentovi. Konšpirácia bola tentoraz včas odhalená. 

Viac o téme: PrezidentDvojníkUkrajinaKyjevJoe BidenVolodymyr ZelenskyjVojna na UkrajineOficiálna návšteva
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu