Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Trapasy počas návštevy Bidena v Poľsku: VIDEO Pády pri vystupovaní a nastupovaní do Air Force One

Joe Biden zakopol počas nastupovania do Air Force One. Zobraziť galériu (2)
Joe Biden zakopol počas nastupovania do Air Force One. (Zdroj: YouTube/WKYC Channel 3)

VARŠAVA - V utorok vyvolalo na Twitteri rozruch a špekulácie video Air Force One. Na snímke je príchod americkej delegácie vedenej americkým prezidentom Joeom Bidenom do Varšavy. Jeden človek pri vystupovaní z lietadla zrazu stratí pôdu pod nohami a spadne zo schodov. Počiatočné predpoklady, že to mohol byť sám Biden, boli čoskoro vyvrátené. Ona však zakopol na schodoch k lietadlu pri odchode z Poľska. Oba incidenty zachytili kamery.

Ako bolo uvedené, Biden cestoval najprv do Kyjeva a potom do Varšavy. V poľskej metropole vystúpil pred početným publikom. Kým však americký prezident stihol predniesť svoj prejav k výročiu vojny na Ukrajine, rozruch vyvolal incident na varšavskom letisku. Zábery poľskej televízie ukázali, ako človek pri vystupovaní z lietadla náhle stratí pôdu pod nohami a spadne zo schodov. Agenti tajnej služby a ďalší personál sa ponáhľali, aby mu pomohli vstať.

Súhrn vojny na Ukrajine - deň č. 364 (Zdroj: Facebook/Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine)

Video zdieľané tisíckrát

„Zdá sa, že niekto vypadol z Air Force One. Aká je pravdepodobnosť, že to bol Joe Biden?“ napísal na Twitteri podnikateľ Collin Rugg. Zverejnil aj video, na ktoré sa kliklo viac ako 1,5 milióna krát a bolo zdieľané viac ako 3000 krát (stav k 22. februáru o 16:40). Zatiaľ čo niektorí obvinili Rugga, že chce len pozornosť, iní sa pýtali „Znova?“ alebo dúfali, že sa pri incidente nikto nezranil.

Batoh stlmil náraz

O niečo neskôr bolo konečne všetko jasné. Podľa medializovaných informácií išlo o Bidenovu zamestnankyňu z Bieleho domu. Keď spadla, mala na sebe batoh, ktorý stlmil jej náraz. Žena sa teda nezranila.

Biden spadol počas nastupovania do lietadla v Poľsku

Americký prezident Joe Biden svojou cestou do Európy a najmä do Kyjeva demonštroval silu a nezlomnosť USA ako spojenca Európy, NATO a Ukrajiny. Krátko pred odchodom však jeho vlastná nezlomnosť začala ochabovať. Biden spadol na schodoch do Air Force One.

Videá ukazujú, ako padá, podopiera sa rukami, vstáva a hneď stúpa ďalej v o niečo rýchlejšom tempe. Na vrchole sa opäť otočí, krátko zamáva a potom zmizne v prezidentskom lietadle.

Vyčerpávajúca cesta

Niet divu, že 80-ročný prezident bol už vyčerpaný, veď práve absolvoval vyčerpávajúcu trojdňovú cestu po Európe. Aj cesta do Kyjeva bola náročná: z USA išiel cez Nemecko do Poľska a odtiaľ vlakom do ukrajinskej metropoly. Cesta vlakom trvala desať hodín. Namiesto oddychu prišiel čas na prácu na palube. Biden okrem iného kontroloval svoj prejav, ktorý potom predniesol v Kyjeve.

Trapasy počas návštevy Bidena
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Vlakom sme sa vrátili do Rzešova a odtiaľ do Varšavy, kde sa uskutočnili stretnutia s predstaviteľmi východoeurópskych krajín NATO. 

Už aj predtým zakopol

Samotný prezident Biden mal v minulosti viacero podobných incidentov, ktoré boli bez následkov. Pred letom do Atlanty v marci 2021 zakopol na schodoch k vládnemu lietadlu.

Viac o téme: PádyPoľskoUkrajinaJoe BidenAir Force One
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu