Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Dráma na školskom výlete: Dve žiačky sa chceli ochladiť v Dunaji, strhol ich prúd! Od katastrofy ich delili sekundy

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LINZ - Školský výlet v rakúskom Linzi sa v pondelok popoludní takmer skončil katastrofou. Dve 16-ročné školáčky sa chceli schladiť v Dunaji, silný prúd ich uniesol a vyčerpané ich unášal stredom rieky. Našťastie, v okolí boli pozorní vodáci, ktorí im zachránili životy.

K jednému z mostov bolo v pondelok okolo 18:40 vyslaných niekoľko hliadok mestskej polície, pretože dve dievčatá plávali v Dunaji, držali sa južného piliera mosta a kričali o pomoc. Keď dorazili na miesto, dve mladé 16-ročné vystrašené dievčatá boli vysilené vo vode pri mostnom pilieri.

ilustračné video

Rozvodnený Dunaj vzbudzuje obavy: Podľa SHMÚ sa však obyvatelia Bratislavy nemajú čoho báť. (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

V momente začala záchranná akcia. Posádka člna hodila dievčatám záchranné koleso, o ktoré sa chytilia a podarilo sa ich odtiahnuť proti silnému prúdu. Obidve dostali do bezpečia cez núdzový rebrík iného súkromného člna a následne ich odovzdali záchranným zložkám.

Obe školáčky neskôr uviedli, že boli na školskom výlete v Linzi a šli do vody neďaleko dunajskej pláže. Potom ich uniesol prúd a už nemali silu dostať sa na breh. Plávali preto smerom k mostným pilierom, aby sa tam udržali.

Viac o téme: ZáchranaŠkolský výletDunajRakúskoLinz
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu