Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Neuveriteľná rodinná tragédia: V bazéne sa utopili malé dvojičky! Pripravila ich o život osudová chyba prababky?

Dvojičky sa utopili v bazéne.
Dvojičky sa utopili v bazéne. (Zdroj: GoFundMe)

OKLAHOMA CITY - V americkom Oklahoma City žije pod jednou strechou veľká rodina - matka Jenny Callazzová (37), ktorá prevádzkuje butik, manžel Sonny (42), marketingový manažér, ich šesť detí a Jennyina stará mama, ktorá má Alzheimerovu chorobu.

A práve kvôli nej prišli o život. Keďže ich prababička nechala vonkajšie dvere otvorené, 18-mesačné deti sa mohli dostať do záhrady a spadli do bazéna – kde sa utopili.

Prelomový objav: Slovák vymyslel plavky, ktoré môžu zachraňovať životy (Zdroj: eMSky)

Locklyn a Loreli, dievča a chlapec, boli objavení na dne bazéna. Pohotovostní lekári bojovali o život, no obe deti museli po dvoch hodinách vyhlásiť za mŕtve, ako uvádza New York Post

Laura Gamino, koordinátorka prevencie úrazov v OU ​​Health povedala, že dúfa, že si rodičia uvedomia, aká smrteľná môže byť voda pre malé deti.

„Okamžite sa môže stať čokoľvek,“ varovala. „Deti priťahuje voda a batoľatá nebudú mať také zručnosti, aby si vedeli pomôcť dostať sa z vody... Utopenie je veľmi náhle a je veľmi tiché. Niekedy majú ľudia predstavu, že dieťa bude mať vo vode problémy a bude kričať, ale nemôžu, pretože majú plné ústa vody. Takže je to veľmi tiché a to je na tom jedna z najstrašidelnejších vecí.“

Vyzvala majiteľov domov, aby okolo bazénov namontovali vysoký plot s bránou, ktorú malé deti nebudú môcť otvoriť.
 

Viac o téme: BazénDvojičkyUtopenieAlzheimerova choroba
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu