Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Krvilačná beštia útočila: Aligátor zabil ženu, ktorá bola na prechádzke so psom

Tento aligátor zabil seniorku na prechádzke. Zobraziť galériu (2)
Tento aligátor zabil seniorku na prechádzke. (Zdroj: YouTube/KHOU 11)

WASHINGTON - Trojmetrový aligátor v pondelok zabil na Floride 85-ročnú ženu, ktorá bola na prechádzke so psom. Informovali o tom médiá s odvolaním sa na floridský úrad pre ochranu prírody (FWC).

Aligátor sa najskôr snažil zaútočiť na psa obyvateľky domova seniorov vo Fort Pierce, ale keď sa žena svojho maznáčika snažila chrániť, napadol ju samotnú. Zatiahol ju do vody. Pred očami susedky z Fort Pierce stiahlo 85-ročnú ženu trojmetrové zviera do jazera. "Ukázala sa a ja som jej povedala 'plávaj na šlapadle', ale ona povedala 'Nemôžem, ten aligátor ma drží'," povedala suseda Carol americkej televízii WPFBF.

Carol zavolala 911 a schmatla palicu, aby aligátora odohnala – alebo vytiahla svoju priateľku z vody. „Ale už tam nebola,“ povedala redaktorovi. Neskôr jej telo záchranári vytiahli z vody a profesionálny odchytávač odlovil aligátora. Pes útok prežil.

Súboj žraloka a krokodíla

Miestni ľudia uviedli, že aligátori sa v okolí vyskytujú, ale na žiadny útok na človeka si nepamätajú.

Krvilačná beštia útočila: Aligátor
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: YouTube/KHOU 11)

FWC odporúča, aby si ľudia na aligátory v okolí rôznych vodných tokov alebo močiarov dávali pozor, a pokiaľ by na nich tento plaz zaútočil, je najlepšie sa brániť. Tieto zvieratá lovia čokoľvek, k čomu sa môžu ľahko dostať. Ale keď korisť nezvládnu ľahko premôcť, často ju pustia a nechajú ju tak.

Britská BBC uvádza, že aligátori žijú na celom území Floridy, ale podľa FWC "len zriedka pohryzú ľudí a smrteľné prípady sú vzácne". Od roku 1948 aligátori bez predchádzajúceho vyprovokovania pohrýzli 442 ľudí, 26 z nich zraneniu podľahlo.

Viac o téme: PesSmrťPrechádzkaAligátorSeniorkaFlorida
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu