Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Tragická zrážka autobusu s minibusom: Panama hlási najmenej 33 mŕtvych

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PANAMA - Najmenej 33 ľudí zahynulo v Paname pri stredajšej zrážke autobusu s migrantami s minibusom, uviedli miestne úrady.Informuje agentúra AFP.

Nehoda sa stala v skorých ranných hodinách v okrese Gualaca, ktorý leží vo východnej provincii Chiriquí. Panamský prezident Laurentino Cortizo najskôr oznámil, že zomrelo 15 ľudí. Riaditeľka panamského migračného úradu Samira Gozaineová neskôr údaj o počte obetí zvýšila na najmenej 33.

Údaje o počte zranených, či občianskej príslušnosti obetí polícia zatiaľ nezverejnila

Autobus v čase nehody prevážal 66 ľudí vrátane šoféra a jeho asistenta, uviedla panamská polícia. Údaje o počte zranených, či občianskej príslušnosti obetí zatiaľ nezverejnila.Podľa miestnych médií niekoľko zranených previezli do nemocnice v meste David, hlavnom meste provincie Chiriquí.

Autobus prevážal migrantov

Autobus prevážal migrantov z provincie Darién, ktorá na východe Panamy hraničí s Kolumbiou, do Kostariky. Odtiaľ mali migranti cestovať ďalej až do USA. Vlani prešlo cez Panamu na ceste do Spojených štátov rekordných 248.000 nelegálnych migrantov. Ako vyplýva z dát panamského migračného úradu, viac ako polovicu tvorili občania Venezuely. 

Viac o téme: AutobusZrážkaMinibusúmrtiaMigrantiPanama
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu