Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

V Česku narazil autobus do kostola! Viacero zranených, zasahovať museli tri jednotky hasičov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Twitter/HZS Královéhradeckého kraje)

STUDNICE - V obci Studnice na Náchodsku v ČR dnes ráno narazil autobus do kostola. Podľa informácií hasičov, záchranárov a polície v ňom cestovalo niekoľko ľudí, niektorí z nich utrpeli ľahké zranenia. Na mieste zasahovali všetky zložky integrovaného záchranného systému.

archívne video

Dráma na vlakovej stanici: Vlak ženu ťahal za nohu desiatky metrov (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Trnavský kraj)

"Tri jednotky hasičov zasahovali ráno pri nehode autobusu, ktorý narazil do budovy kostola v obci Studnice. Vo vozidle bolo niekoľko cestujúcich a vodič. Kostol nebol nárazom vozidla stavebne poškodený," uviedli hasiči na Twitteri. Zdravotníci na mieste ošetrili šesť ľudí. "Išlo väčšinou o ľahšie zranenia, poranenia hlavy, pomliaždeniny trupu a podobne," povedal hovorca Zdravotníckej záchrannej služby Královohradeckého kraja Ivo Novák. 

Príčiny nehody vyšetruje polícia. Policajná hovorkyňa Eva Prachařová uviedla, že na ceste bol ľad. "Cesta je v mieste nehody spevnená a bola na nej súvislá vrstva ľadu," povedala Prachařová. V Královohradeckom kraji bolo ráno prevažne zamračené, miestami hmla, na východe kraja miestami dážď, nad 800 m n. m. zmiešané alebo snehové zrážky. 

Viac o téme: NehodaKostolAutobusČesko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu