Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

FOTO Veľká tragédia: Do jaslí narazil autobus, dve deti sú mŕtve! Šokujúce slová svedkov

Pár odprevádza dieťa zo škôlky po tom, čo do zariadenia narazil mestský autobus Zobraziť galériu (2)
Pár odprevádza dieťa zo škôlky po tom, čo do zariadenia narazil mestský autobus (Zdroj: SITA/Ryan Remiorz/The Canadian Press via AP)

MONTREAL - Dve deti prišli o život a ďalších šesť utrpelo zranenia, keď v kanadskom meste Laval neďaleko Montrealu narazil do budovy jaslí autobus mestskej hromadnej dopravy. Vodič autobusu skončil vo väzbe a čelí obvineniam zo zabitia a nebezpečnej jazdy, informuje spravodajská spoločnosť CBC. Podľa agentúry AFP viacerí svedkovia vyjadrili pocit, že vodič chcel do miesta schválne nabúrať.

archívne video

Desiatky policajtov a záchranárov pred clubom Q v Colorade (Zdroj: Facebook/SilmiGood)

"Je to strašná tragédia," povedal minister pre verejnú bezpečnosť kanadskej provincie Québec François Bonnardel. Polícia mesta Laval uviedla, že autobus do detského centra narazil okolo 08: 30 miestneho času (14: 30 SEČ).

FOTO Veľká tragédia: Do
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/Ryan Remiorz/The Canadian Press via AP)

Strážnici následne okolo budovy vytvorili široký ochranný pás, zatiaľ čo na miesto prichádzali rozrušení rodičia, uviedla agentúra AP. "Neviem si predstaviť, čím si tie rodiny prechádzajú," uviedol kanadský premiér Justin Trudeau. "Som zdrvený. Všetci sme," povedal premiér novinárom v budove parlamentu v Ottawe.

Viac o téme: AutobusJasleUSAMontreal
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu