Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

V Nemecku sa objavili otrávené fľaše šampanského: Tekutá extáza je opäť na scéne

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/Roman Hanc)

BERLÍN - Spolkový úrad pre ochranu spotrebiteľa opäť varuje pred fľašami šampanského kontaminovanými extázou. Vlani po konzumácii z takejto fľaše zomrel jeden muž v Hornom Falcku.

Po prípade fľaše naplnenej extázou namiesto šampanským v reštaurácii vo Weidene v Hornom Falcku sa objavili ďalšie otrávené fľaše. Ako uviedol hovorca prokuratúry pre DPA, niekoľko fliaš šampanského, ktoré boli tiež naplnené tekutou drogou, bolo zabezpečených celoštátne. Tento prípad vyšetrujú spolu s colnými úradmi v celej Európe.

Scarlett Johansson v reklame na šampanské

Osem ľudí vo Weidene v noci 13. februára 2022 spolu pilo z fľaše šampanského, ktorá však bola namiesto ušľachtilého nápoja naplnená tekutou drogou extázy. Jeden muž zomrel a sedem hostí sa otrávilo. O niekoľko dní neskôr došlo k podobnému incidentu v Holandsku, pri ktorom sa otrávili štyria ľudia.

Hostinský vo Weidene si fľašu šampanského objednal cez internet a nie je považovaný za podozrivého, ako opäť zdôraznil hovorca úradov. „Bola to tragická náhoda.“ Mohlo sa to stať inej reštaurácii alebo súkromníkom. Podrobnosti z vyšetrovania hovorca z taktických dôvodov nechcel prezradiť.

V Nemecku sa objavili
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Extáza v šampanskom: Na tieto varovné znaky by ste mali dať pozor

Ďalšie fľaše sa objavili, pretože ľudia kontaktovali úrady s informáciami o podozrivých fľašiach. Keď napríklad muž otvoril fľašu, všimol si, že obsah nebublá ako zvyčajne. Nedá sa vylúčiť, že v obehu sú aj ďalšie fľaše naplnené extázou, uviedol prokurátor.

Spolkový úrad pre ochranu spotrebiteľa už vlani varoval pred konzumáciou fliaš z dvoch konkrétnych šarží. Konkrétne ide o trojlitrové fľaše Moët & Chandon Ice Impérial s kódom šarže LAJ7QAB6780004 a LAK5SAA6490005, ktorý nájdete na etikete na zadnej strane fľaše.

Ak obsah fľaše – na rozdiel od šampanského – nebublá a má červenohnedú farbu a vôňu po aníze, nemali by sa piť. „Neskúšajte ich,“ varovala agentúra. Dokonca aj ochutnanie bez prehltnutia môže viesť k vážnym zdravotným problémom. "Malý dúšok môže byť smrteľný," uvádza sa vo varovaní.

Viac o téme: úmrtieOtravaŠampanskéExtázaNemecko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu