Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Tragédia v Nemecku: Nákladný vlak zachytil dvoch chlapcov, jeden nehodu neprežil

Policajti stoja za páskou, neďaleko nehody vlaku v Nemecku. Zobraziť galériu (2)
Policajti stoja za páskou, neďaleko nehody vlaku v Nemecku. (Zdroj: SITA)

BERLÍN - Dieťa, ktoré vo štvrtok večer zachytil nákladný vlak na trati v severonemeckom meste Recklinghausen, je vo vážnom stave a v nemocnici bojuje o život, uviedol v noci na piatok minister vnútra spolkovej krajiny Severné Porýnie - Vestfálsko Herbert Reul. Ďalšie dieťa zraneniam podľahlo na mieste nešťastia, informuje správa agentúry DPA.

Reul prišiel na miesto nešťastia v Porúrí a potvrdil, že v prípade obete i zraneného ide o miestnych chlapcov z Recklinghausenu. Obeť mala desať rokov, zranené dieťa má deväť, spresnil.Presné okolnosti nešťastia, ktoré sa odohralo vo štvrtok večer krátko po 18.00 SEČ, neboli doposiaľ známe. Prvé mediálnej informácie hovorili o tom, že nákladný vlak zachytil skupinu viacerých osôb, ktoré následne vliekol niekoľko stoviek metrov.

Tragédia v Nemecku: Nákladný
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/Thomas Banneyer/dpa via AP)

Je nejasné, akým spôsobom mohlo k nehode dôjsť

Na mieste zasahovalo 35 hasičov a záchranárov. Prehľadávali koľaje, v dôsledku tmy a rozsahu úseku nasadili aj dron s termokamerou. Správy o treťom dieťati či ďalších osobách v koľajisku sa zatiaľ nepotvrdili, uviedla podľa denníka Bild polícia, ktorá na mieste tragédie stále vykonávala kriminalisticko-technické úkony. Reul označil nehodu za "veľkú drámu". "Je to strašné," podotkol. Ako dodal, je nejasné, akým spôsobom mohlo k nehode dôjsť.Trať na mieste nešťastia neďaleko bývalej nákladnej železničnej stanice i okolité ulice uzavreli.

Viac o téme: VlakSmrťChlapciZachytenieNemecko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu