Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Škola ešte pred útokom na učiteľku vedela, že prvák má so sebou zbraň

(Zdroj: gettyimages.com)

RICHMOND - Predstavitelia základnej školy v meste Newport News v americkom štáte Virgínia, kde minulý týždeň v triede prvákov šesťročný chlapec zámerne postrelil svoju učiteľku, údajne ešte pred streľbou vedeli o tom, že dieťa má pri sebe zbraň. V piatok to vyhlásil tamojší školský inšpektor George Parker. TASR správu prevzala z agentúry AP.

Podľa inšpektora najmenej jeden predstaviteľ školy vedel o tom, že chlapec si pravdepodobne priniesol do triedy zbraň, no situáciu nijakým spôsobom neriešil a pištoľ mu nevzal. Parker to uviedol na online stretnutí s rodičmi žiakov tamojšej školy. Agentúra AP pripomína, že Parker nevysvetlil, ako sa školskí predstavitelia o zbrani dozvedeli ani prečo nezakročili. Polícia však informovala, že chlapec si pištoľ priniesol do triedy v školskej taške.

Jej stav sa zlepšuje 

Učiteľku prvákov Abby Zwernerovú, ktorú v sobotu po slovnej výmene názorov postrelil v triede jej žiak, previezli po streľbe v kritickom stave do nemocnice. Jej stav sa však postupne zlepšuje a v súčasnosti je stabilizovaný. Nateraz nie je jasné, ako sa dieťa k pištoli dostalo. Podľa šéfa miestnej polície Steva Drewa streľba "nebola nešťastná náhoda" a prvák strieľal zámerne.

V štáte Virgínia je nemožné súdiť šesťročné dieťa rovnako ako dospelé osoby. Chlapec je príliš malý aj na to, aby bol v prípade uznania za vinného umiestnený do nápravnovýchovného zariadenia pre mladistvých. Sudca by však mohol rodičov dieťaťa zbaviť rodičovských práv a chlapca umiestniť do starostlivosti štátu. Miestna polícia v tejto súvislosti spolupracuje s prokuratúrou, uviedol Drew.

Viac o téme: Učiteľkaútok VirgíniaŠkola
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu