Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

VIDEO S arogantnou bezdomovkyňou si poradil po svojom: Ľudia ho za to teraz nenávidia!

Majiteľ galérie si s bezdomovkyňou poradil po svojom
Majiteľ galérie si s bezdomovkyňou poradil po svojom (Zdroj: Twitter/BrokeAssStuart)

SAN FRANCISCO – Na začiatku týždňa otriasol Amerikou prípad majiteľa galérie, ktorému došla trpezlivosť a s bezdomovkyňou, ktorá trávila pred jeho firmou niekoľko dní, si poradil svojským spôsobom. To rozhorčilo očitých svedkov, ale aj ľudí na internete a jeho galéria má teraz na Googli najhoršie hodnotenie.

archívne video

Hasiči zasahovali pri požiari drevenej chatky v bratislavskom Ružinove (Zdroj: TASR/Pavol Zachar)

Collier Gwin je majiteľom galérie Foster Gwin v San Franciscu. Vo videu, ktoré sa začalo šíriť na sociálnych sieťach, je zobrazený jeho útok na bezbrannú bezdomovkyňu záhradnou hadicou. K incidentu došlo na začiatku tohto týždňa, keď teploty v San Franciscu boli okolo 9 stupňov Celzia. Na otázku, či svoj čin ľutuje odpovedal, že nie a podľa jeho slov sa jej snažil iba pomôcť.

Miestne podniky jeho čin odsúdili a dokonca sa ho pokúsili ľudia na sociálnych sieťach potrestať zlými recenziami, čo spôsobilo, že hodnotenie galérie kleslo na Googli na jednu hviezdičku. Majiteľ sa už dlhšiu dobu sťažoval, že žena prevracala smetné koše a už dávnejšie ju prosil, aby sa presunula, lebo nemôže upratať ulicu. Obrátil sa aj na políciu a miestne úrady, ale nikto nereagoval. Údajne v to ráno ju prosil o rovnakú vec, aby mohli upratať pred galériou, no žena naňho začala pľuť a kričať. Vzal hadicu a postriekal ju so slovami: „Pohni, pohni sa!“

Jeho umelecká galéria funguje od roku 1984 a jej klientmi boli aj Arnold Schwarzenegger alebo David Rockefeller. V súčasnosti je celý incident predmetom vyšetrovania. Pravdou je, že počet bezdomovcov v San Franciscu dosiahol vo februári najvyššie číslo za takmer 20 rokov a to 8000. Mnohí majitelia podnikov a firiem už pohrozili štátu, že nebudú platiť dane, ak sa nepostarajú o bezdomovcov na uliciach, ktorí na nich otvorene berú drogy.

Viac o téme: GalériaBezdomovkyňaSan Francisco
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu