Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

VOJNA na Ukrajine Deň dvestodeväťdesiaty siedmy (17. december 2022)

Ilustračné foto Zobraziť galériu (5)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/Russian Ministry of Defense/AP Photo)

KYJEV - Ruský prezident Vladimir Putin pôjde v pondelok do Minska na schôdzku so svojím bieloruským náprotivkom Alexandrom Lukašenkom. Oznámila to dnes tlačová služba bieloruského prezidenta. Minsk je spojencom Moskvy v jej vojne proti Ukrajine, do bojov sa však priamo nezapája.

Naživo z Ukrajiny

VIDEO Vojna na Ukrajine trvá už 296 dní 

296. deň vojny na Ukrajine (Zdroj: Facebook/General Staff of the Armed Forces of Ukraine)

ONLINE

21:30 Elektrina bola obnovená pre takmer šesť miliónov Ukrajincov, hoci problémy s dodávkami vody a tepla pretrvávajú, povedal prezident Volodymyr Zelenskyj vo svojom prejave.

21:00 Podľa zástupcu riaditeľstva pre spravodajské služby ministerstva obrany Andrija Jusova 17. decembra bolo uskutočnených viac ako 1,2 milióna hovorov na ukrajinskú horúcu linku „Chcem žiť“.

20:00 Takto vyzerajú energetické zariadenia Ukrajiny po ruských raketových útokoch.

19:00 Rusko v sobotu odsúdilo rozhodnutie Moldavska dočasne zakázať vysielanie šiestich televíznych kanálov v ruštine a moldavčine ako "politickú cenzúru". TASR informuje podľa správy agentúry Reuters.

17:27 V Belgorode prišiel Santa Claus na otvorenie vianočného stromčeka na obrnenom transportéri.

17:12 Rusko v sobotu oznámilo, že pri piatkovom rozsiahlom útoku na Ukrajinu zabránilo dodaniu zbraní zo zahraničia na Ukrajinu. Piatkový útok pritom spôsobil po celej Ukrajine narušenie dodávok elektrickej energie a vody, informuje TASR podľa správy agentúry AFP.

16:45 Vo Vladivostoku horí sklad továrne na cukrovinky. Požiarna plocha je 2000 m2.

16:32 Musíme pokračovať v rozhovoroch s Ruskom o ukončení vojny. Existuje veľké nebezpečenstvo ďalšej eskalácie ruskej vojny proti Ukrajine, povedal pre Süddeutsche Zeitung nemecký kancelár Olaf Scholz. "Ak neprehovoríme, je ešte menej pravdepodobné, že Rusko ukončí vojnu," povedal.

16:05 Putin počas návštevy Minska presvedčí Lukašenka, aby urobil dva ústupky. Kremeľ chce podľa expertov využiť Únijný štát na vytvorenie ruskej kontroly nad Bieloruskom, ako aj využiť túto krajinu na novú ofenzívu proti Ukrajine.

Vladimir Putin
Zobraziť galériu (5)
Vladimir Putin  (Zdroj: SITA/Mikhail Metzel, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP)

15:20 Polovica oblasti Kyjeva zostáva po včerajších útokoch útočníkov bez elektriny. Informoval o tom šéf kyjevskej regionálnej vojenskej správy Kuleba.

14:18 Hliadková polícia z KryvyiRihu zverejnila video, na ktorom policajt zachraňuje dieťa z trosiek domu, ktoré včera zasiahla ruská raketa.

13:26 Ukrajinský prezident Zelenskyy vie o návrhoch na začatie rokovaní s Ruskom, no nevidí, o čom sa dá rokovať. Povedal to v rozhovore pre francúzsky televízny kanál LCI.

13:25 “Obyvatelia Kyjeva zachytili moment úspešného lovu našej protivzdušnej obrany na ruskú raketu,” vyzdvihol poradca ukrajinského ministra vnútra Anton Geraščenko.

12:51 Ruské ostreľovanie Chersonu zabilo dnes 1 osobu. Jeden z granátov zasiahol civilné auto. Podľa miestneho guvernéra zomrel na mieste 36-ročný muž, ktorý sedel v aute. Zranenia utrpela 70-ročná žena, ktorú museli hospitalizovať.

12:50 Ruský prezident Vladimir Putin sa stretol s vojenským vedením, ktoré dohliada na ruskú vojenskú operáciu na Ukrajine, oznámil v sobotu Kremeľ. TASR správu prevzala od agentúry AFP.

11:47 Vo vojne v Rusku od 24. februára zahynulo najmenej 450 detí a 863 bolo zranených. Očakáva sa, že skutočný počet bude vyšší, keďže aktuálny počet nezahŕňa obete na územiach okupovaných Ruskom alebo tam, kde prebiehajú nepriateľské akcie.

11:46 Toto sú orientačné odhady bojových strát Ruska k 17. decembru, uvádzajú Ozbrojené sily Ukrajiny.

10:29 Oleksandr Honcharenko, starosta Kramatorska, mesta v Doneckej oblasti neďaleko frontovej línie, zdieľal fotografie, ktoré podľa neho spôsobili škody spôsobené nočným ruským raketovým útokom na Kramatorsk.

10:28 V Kyjeve je spustený letecký poplach.

9:22 Britský premiér Rishi Sunak požiadal o posúdenie vplyvu vojenskej pomoci Ukrajine na vojenské operácie s Ruskom , uvádza BBC. Podľa publikácie sa vysokí predstavitelia obávajú, že premiér "zaujal príliš opatrný prístup".

9:20 Okupovaný Doneck bol dnes v noci ostreľovaný.

8:26 Záchranári vytiahli telo jedenapolročného chlapca zabitého ruským raketovým útokom 16. decembra spod trosiek jeho domu v Kryvyj Roh, uviedol guvernér Dnepropetrovskej oblasti Rezničenko.

8:25 Dve ruské rakety Oniks zostrelili nad Odesou. Ukrajina zostrelila rakety dnes ráno, informovalo ukrajinské južné operačné veliteľstvo. Rakety boli odpálené z pobrežného obranného raketového systému na Ruskom okupovanom Kryme, uviedlo velenie.

7:37 Rusko presúva jednotky a sťahuje časť svojich vojakov z Kachovky a Novej Kachovky v Chersonskej oblasti, informoval generálny štáb ukrajinských ozbrojených síl.

Viac o téme: RuskoVladimir PutinUkrajinaVolodymyr ZelenskyjVojna na Ukrajine
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu