Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Joe Biden to má v TOMTO štáte nahnuté: Rok 2022 zhodnotili Američania v jeho podaní za katastrofálny

Americký prezident Joe Biden Zobraziť galériu (3)
Americký prezident Joe Biden (Zdroj: SITA/AP Photo/Alex Brandon)

AUSTIN – Obyvatelia mesta Lone Star a Austinu v americkom štáte Texas sa vyjadrili na adresu prezidenta Joea Bidena a jeho prezidentovanie za rok 2022. Mnohí boli v prieskume sklamaní až nahnevaní. Svoj postoj odôvodnili cez rôzne sféry, v ktorých hlava USA počas tohto roku rozhodovala. V súčasnej dobe to vyzerá tak, že Texas by vo voľbách o Biely dom zrejme hlasoval za niekoho iného.

Americký prezident Joe Biden by v Lone Star a Austine nepochodil. Jeho rozhodnutia a názory, ktoré učinil v roku 2022, mali na obyvateľov týchto miest skôr negatívny vplyv. Pre americkú stanicu Fox News sa niektorí aj priamo vyjadrili s tým, že šéfa Bieleho domu ohodnotili ako v škole. 

Odpustenie dlhu  

"Nemyslím si, že Biden urobil rázne rozhodnutia, ktoré by posunuli našu krajinu vpred z hľadiska ekonomiky," povedala istá žena z Texasu. Prezidentov výkon za rok 2022 ohodnotila za skôr nedostatočný a so známkou medzi D mínus až F. Iná respondentka však dala Bidenovi B s tým, že je spokojná, najmä s presadením federálneho študentského dlhu. Biden v auguste oznámil, že americká vláda odpustí až 10 000 dolárov na študentských pôžičkách dlžníkom, ktorí zarábajú menej ako 125 000 dolárov ročne, prípadne 250 000 dolárov pre manželské páry. Rozpočtový úrad Kongresu v septembri vypočítal, že program odpustenia dlhu bude stáť daňových poplatníkov približne 400 miliárd dolárov.

Joe Biden to má
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

"Mnoho mladých ľudí a čerstvých dospelých nemá prístup k bývaniu alebo ku kúpe vlastného bytu, o finančných cieľoch nehovoriac. V minulosti s týmto neboli problémy," povedala. Federálny plán na odpustenie študentských pôžičiek, ktorý ponúka dlžníkom odpustenie dlhov až do výšky 20 000 dolárov (navýšenie z pôvodných 10 000), súd v Texase zablokoval s tým, že Bidenova administratíva prekročila svoje právomoci. Do dnešného dňa nebol v Texase zrušený ani jeden dlh. 

Obyvateľ Austinu, ktorý sa nedávno presťahoval z Washingtonu D.C., ohodnotil Bidena na C. "Som trochu sklamaný z ekonomiky. Inflácia sa strašne navýšila a v Bielom dome sa nerobí nič." Nedávny prieskum AP-NORC odhalil, že s rozhodnutiami prezidenta Joea Bidena nesúhlasí 43 percent Američanov, zatiaľ čo 28 percent uviedlo, že krajina sa uberá tým správnym smerom.

Vojna na Ukrajine a múr v Mexiku

Ďalší respondent v prieskume Fox News dal Bidenovi známku F-mínus a podporu vojne na Ukrajine označil za nízku úroveň prezidentovania. "Jeho najhorší výkon spočinul pravdepodobne v tom, ako nás (USA) zatiahol do vojny na Ukrajine. Bojí sa o hranice iných krajín, o hranice Ukrajiny, ale o hranice Spojených štátov nejaví žiadny záujem. Je mi z toho zle," povedal obyvateľ Texasu, ktorý svojím vyjadrením poukazoval na južnú hranicu USA a problémy v oblasti múru s Mexikom. 

Joe Biden to má
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

Pridal sa k nemu aj ďalší Texasan, keď ohodnotil Bidena známkou Z, aby ilustroval svoju najvyššiu mieru nespokojnosti. "Čo je nižšie ako F? Z hľadiska abecedy je na úplnom konci Z. Presne takto vidím výkon Joea Bidena. Nižšie už ísť ani nemohol. Z pohľadu právomocí prezidenta USA predviedol tento rok veľmi slabý výkon."

Viac o téme: PrieskumUSATexasAustinJoe BidenLone Star
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu