Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

KATAR GATE prináša ďalšie odhalenie: Kailiová (44) si žila ako v rozprávke, odkiaľ mala toľko peňazí?

Europoslankyňa a podpredsedníčka europarlamentu Eva Kailiová.
Europoslankyňa a podpredsedníčka europarlamentu Eva Kailiová. (Zdroj: Facebook/Eva Kaili)

BRUSEL - Mala sľubnú politickú kariéru. Z Grécka sa dostala až do Európskeho parlamentu. V Bruseli však postupovala ďalej. Od januára tohto roku sa stala ako jedna zo 14 ďalších politikov, podpredsedníčkou tohto orgánu. Eve Kailiovej sa to zrejme málilo. Minulý týždeň sa všetko otočilo proti nej, keď bruselská polícia zadržala u jej otca kufrík plný peňazí.

archívne video

Českí policajti zabavili luxusné Ferrari, a po tom, čo prepadlo štátu, ho budú využívať v službe (Zdroj: Facebook/Policie České republiky)

Podpredsedníčka Európskeho parlamentu viedla život v luxuse. Eva Kailiová (44) vlastní šesť domov a tri autá. Na jej súkromnom účte sa zobrazuje hodnota takmer pol milióna eur. Ako píše nemecký BILD, už počas politickej kariéry v Grécku mala veľmi blízke vzťahy s ruskými oligarchmi.

Pre obvinenia z korupcie sa grécka politička nachádza od víkendu vo väzbe. Problémom majú byť katarskí šejkovia, ktorí mali Kailiovú podplatiť, aby tlačila na Brusel v súvislosti s usporiadaním svetového šampionátu vo futbale v tejto arabskej krajine.   

Nápadná reklama 

Napriek obrovskému majetku, ktorý Eva Kailiová nadobudla, si bude teraz musieť luxus odoprieť. V pondelok 12. decembra jej belgický súd zmrazil všetky účty. Rovnaký osud postihol celú jej rodnu. Kailiová sa od začiatku pôsobenia v Bruseli prezentovala ako aristokratka. Už po svojom zvolení do Európskeho parlamentu v roku 2014 si spravila reklamu s jablkom "Eva v rajskej záhrade EÚ", kde zobrazuje pokušenie o stvorení.

Zadržaní  

Už vo štvrtok 15. decembra má europarlament hlasovať o odvolaní Kailiovej z funkcie podpredsedníčky. Vo väzbe sa okrem nej nachádzajú aj europoslanec Antonio Panzeri (67), ktorý mal rovnako lobovať za Katar a generálny tajomník Medzinárodnej odborovej konfederácie (ITUC) Luca Visentini (53). ITUC poskytla europarlamentu v Bruseli veľmi pozitívne správy o Katare. Niccolò Figà-Talamanca, ktorý sa angažuje v oblasti ľudských práv na Blízkom východe, je taktiež edzi zadržanými. 

Reakcia Bruselu

Europoslankyňa Anna Cavazziniová (40) uviedla, že v pléne vystúpila hneď po prejave Evy Kailiovej o Katare. "Veľmi pozitívne referovala o krajine, ktorá je právom kritizovaná za porušovanie pracovného práva. Jej slová ma doslova zaskočili," uviedla s tým, že ku korupcii musí existovať nulová tolerancia.

Šéfka Európskej komisie Ursula von der Leyenová (64) bola zhrozená, šokovaná a nahnevaná, povedala pre BILD europoslankyňa z SPD Katarina Barleyová (54). "Celý život bojujem proti korupcii a za právny štát," vyjadrila svoje zhrozenie nad súčasnou situáciou.

Viac o téme: úplatokKorupciaBruselKatarMS 2022Eva Kailiová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu