Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Slovák Juraj sa promenádoval po ulici v ženských šatách: VIDEO Žena si ho fotila na mobil, dobil ju kladivom

Útočníka zachytili bezpečnostné kamery. Zobraziť galériu (2)
Útočníka zachytili bezpečnostné kamery. (Zdroj: Polícia ČR)

PRAHA - Útočník, ktorý v júni zobral na zástavke v pražských Holešoviciach žene kabelku a vzápätí na ňu zaútočil kladivom, si vypočul na Obvodnom súde pre Prahu 7 svoj trest. Dostal dvojročnú podmienku. Zistilo sa, že takýmto spôsobom chcel od obeti, aby zmazala jeho fotku z mobilu.

Slovák Juraj T. sa v noci v polovici júna vyobliekal do trblietavých dámskych šiat, kabelku si dal cez rameno a na nohy si obul lodičky na ihlicových podpätkoch a kráčal po tretej hodine rannej po chodníku. Muž pracuje v Česku ako skladník.

Slovák v ženských šatách útočil v Prahe kladivom (Zdroj: Polícia ČR)

V Holešoviciach na zastávke Vltavská sedela na lavičke Věra J. Keďže muž vo výstrednom ženskom oblečení ju zaujal, odfotila si ho na mobilný telefón. Na žiadosť muža odmietla fotku z mobilu vymazať a vzápätí sa dočkala nazúrenej reakcie Juraja T. 

„Pristúpil k nej a zobral jej voľne odloženú čiernu látkovú kabelku v úmysle podmieňovať vrátenie kabelky zmazaním zhotovenej fotografie, načo ho poškodená dostihla, uchopila kabelku a začala sa s ním o ňu preťahovať, preto zo svojej kabelky vytiahol tesárske kladivo a obeť udrel niekoľkokrát do ruky a hrudníka,“ píše sa podľa iDNES.cz v rozsudku.

Útočník zlomil žene rebrá a poranil ruku. Tá nakoniec fotku zmazala. Juraj T. jej následne kabelku vrátil a odkráčal smerom na Strossmayerove námestie. Na konci júla sa polícia obrátila na verejnosť so žiadosťou o pomoc pri pátraní a zverejnila aj video útočníka z bezpečnostných kamier.

Slovák Juraj sa promenádoval
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Polícia ČR)

„Podobu podozrivého a čiastočne aj priebeh incidentu zachytili kamery. Muž hovoril po česky, bol vysoký asi 175 cm a mal dioptrické okuliare s výrazným čiernym rámčekom. Ak podozrivého niekto spoznáva, nech sa ozve na linku 158,“ uviedol vtedy hovorca pražskej polície Jan Daněk.

Muža sa podarilo identifikovať a podrobiť výsluchu. K útoku sa priznal a vydal aj kladivo, ktorým útočil. Hrozilo mu dva až osem rokov za mrežami, nakoniec dostal podmienečný trest.

„Na jednej strane iného násilím nútil, aby niečo konal, a čin spáchal so zbraňou, a na druhej inému úmyselne ublížil na zdraví, čím spáchal zločin vydierania a prečin ublíženia na zdraví, za čo sa odsudzuje k úhrnnému trestu odňatia slobody v trvaní dvoch rokov. Výkon tohto trestu sa podmienečne odkladá na skúšobnú dobu dvoch rokov,“ rozhodol v novembri senát Obvodného súdu pre Prahu 7. Rozsudok je právoplatný.

Okrem podmienečného trestu musí Juraj T. zaplatiť zdravotnej poisťovni náklady na liečbu napadnutej Věry J. vo výške približne 270 eur. Kladivo, ktorým útočil, prepadlo štátu.

Juraj T. na svojom Facebooku uvádza, že je ženatý. „K otázke, prečo mal na sebe páchateľ dámske šaty, dopĺňam, že išlo o jeho súkromnú vec, resp. voľbu,“ uviedol na otázku iDNES.cz sudca.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu