Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Mladý strelec, ktorý zabíjal v školách, mal na oblečení svastiku: Hrôzostrašný útok plánoval dva roky

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRAZÍLIA - Útočník, ktorý v piatok v dvoch brazílskych školách zastrelil štyroch ľudí a ďalších 12 zranil, svoj útok plánoval zhruba dva roky. Informovala o tom miestna polícia polícia, podľa ktorej mal strelec na oblečení pripnutú svastiku. Informovala o tom agentúra AP.

Pri útoku boli zabití traja učitelia a jeden študent. Päť zranených osôb muselo byť hospitalizovaných. Polícia útočníka zadržala približne štyri hodiny po streľbe. Identifikovala ho ako 16-ročného mladíka, ktorý je bývalým študentom jednej z napadnutých škôl, no nezverejnila jeho meno. Úrady brazílskeho štátu Espírito Santo uviedli, že útočník mal na sebe oblečenie vo vojenskom štýle a nepriestrelnú vestu, na ktorej mal pripnutú svastiku.

Podľa tamojšieho guvernéra Renata Casagrandeho strelec pri útokoch použil revolver a poloautomatickú zbraň. Prvú zo zbraní vlastnil mladíkov otec, ktorý je príslušníkom brazílskej vojenskej polície; druhá bola priamo vo vlastníctve tohto policajného zboru. Polícia dodala, že vyšetrovanie stále prebieha a zatiaľ nedospelo k definitívnym záverom o útočníkových motívoch. Mladíkova rodina informovala, že v minulosti absolvoval psychiatrickú liečbu, o ktorej škola nebola upovedomená.

Viac o téme: BrazíliaútokyStrelecDve školy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu