Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

AKTUÁLNE Rukojemnícka dráma v nákupnom centre sa skončila: Ozbrojenec mal predtým zabiť svoju matku

Po rukojemníckej dráme v Drážďanoch sú policajné vozidlá zaparkované okolo ohradeného priestoru v Altmarkt Galerie. Zobraziť galériu (3)
Po rukojemníckej dráme v Drážďanoch sú policajné vozidlá zaparkované okolo ohradeného priestoru v Altmarkt Galerie. (Zdroj: SITA/Jorg Schurig/dpa via AP)

BERLÍN - Polícia zasahuje v centre Drážďan kvôli ozbrojenci, ktorý drží v obchodnom dome Altmarkt-Galerie rukojemníkov. Zatiaľ nie je jasné, koľko ľudí je v ohrození. Polícia uviedla, že prípad je rodinnou drámou, pretože ozbrojený muž je podozrivý z vraždy svojej matky.

Aktualizované 15:05 Útočník z Drážďan je mŕtvy! David W. (†40) podľahol zraneniam krátko po tom, ako ho špeciálna jednotka premohla v nákupnom centre.

Krátko po 12:00 SEK zaútočila na drogériu a premohla strelca. Podľa informácií Bildu policajti páchateľa postrelili. David W. sa vážne zranil a nebolo ho možné vypočúvať. Krátko nato zomrel.

Saský minister vnútra Armin Schuster (62) krátko nato na Twitteri hovoril o dvoch mŕtvych. Ministerova hovorkyňa vtedy pre Bild potvrdila, že okrem matky zomrel aj David W.

Aktualizované 13:20 Muž je podľa policajného hovorcu svojím správaním veľmi nápadný. "S najväčšou pravdepodobnosťou predpokladáme, že ide o duševnú chorobu." 

Aktualizované 13:04 Podľa posledných informácií sa rukojemnícka dráma skončila. Páchateľ bol zadržaný a zranený, rukojemníkom sa nič nestalo, píše Focus.de.

Muž mal zabiť svoju matku

Muž sa mal najskôr pokúšať preniknúť do sídla rozhlasovej stanice Radio Dresden, kde aj strieľal, potom utiekol do obchodného domu. Šéf stanice Tino Utassy povedal denníku Bild, že novinári sa včas ukryli. Podľa Bildu ale muž najmenej jedného človeka zabil.

Stranica Radio Dresden uviedla, že polícia potvrdila jedného mŕtveho v drážďanskej časti Prohlis, ktorá leží asi päť kilometrov juhovýchodne od centra. Polícia tiež oznámila, že mŕtva je staršia žena a že z jej smrti rovnako ako z útoku v centre mesta je podozrivý jej syn.

Ozbrojený muž, ktoré médiá označujú ako Nemca, najprv okolo 08:30 vtrhol do budovy Ammonhof pri hlavnej železničnej stanici, v ktorej sídli Radio Dresden. Ozbrojenec, ktorý mal podľa svedkov pištoľ, na mieste strieľal a pred príchodom polície odišiel autom k neďalekému obchodnému centru Altmarkt-Galerie, kde sa zabarikádoval v drogérii.

Nákupné stredisko Altmarkt-Galerie sa nachádza v centre Drážďan neďaleko hlavnej železničnej stanice a vianočného trhu Striezelmarkt, ktorý patrí k najobľúbenejším v Nemecku. Trh je zatiaľ uzavretý.

AKTUÁLNE Rukojemnícka dráma v
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/Jorg Schurig/dpa via AP)

Do Drážďan v čase adventu pravidelne mieria tisíce turistov, mesto preto na twitteri vydalo varovanie aj v českom jazyku. "V Starom meste prebieha policajná operácia. Prosím, nechoďte sem. Tržnica Striezelmarkt je uzavretá a jej okolie je ohraničené," uviedli úrady.

Kvôli zásahu jee v centre Drážďan obmedzená doprava, a to vrátane mestskej hromadnej dopravy.

Viac o téme: ZbraňSmrťPolícia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu