Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Malý chlapec uviazol na Silvestra v útrobách piliera: Boj o život prehral

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/AP Photo)

HANOJ - Desaťročný vietnamský chlapec, ktorý na Silvestra spadol na stavenisku do úzkeho otvoru podporného piliera, je mŕtvy. Potvrdili to miestne úrady, na ktoré sa v stredu odvolali vietnamské štátne médiá. Informuje o tom správa agentúry Reuters.

Záchranári strávili takmer 100 hodín pokusmi o vyslobodenie Ly Hao Nama z 35 metrov dlhého podporného piliera vsadeného do zeme, ale ich snaha bola neúspešná. Uviedli to online noviny VnExpress. "Úrady vyhlásili, že obeť zomrela a teraz sa pracovníci snažia vytiahnuť jej telo, aby mohlo byť pochované," dodal Doan Tan Buu, zástupca šéfa provincie Dong Thap na juhu krajiny.

Otvor piliera mal iba 25 centimetrov

Nama bolo počuť plakať a prosiť o pomoc od soboty 31. decembra, keď spadol do dutého betónového piliera, ktorého otvor má v priemere iba 25 centimetrov. Na stavenisku mosta v delte rieky Mekong chlapec s kamarátmi hľadal železný šrot. V stredu predtým vietnamský premiér Pham Minh Chinh vyzval záchranárov a miestne úrady, aby zmobilizovali všetko potrebné vybavenie, personál a sily.

Viac o téme: ChlapecTragédiaPilierVietnamSilvester
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu