Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Vianočný nákupný ošiaľ začal: V aute našli mŕtveho kuriéra(39), prepracoval sa na smrť

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

DARTFORT – Pre niektorých sa príprava na Vianoce začala už pred niekoľkými týždňami, pre väčšinu počas Black friday. Obľúbený deň zliav síce uľahčí peňaženkám, o to viac dá však zabrať kuriérom. Tí sú v týchto dňoch mimoriadne prepracovaní, pred pár dňami mala tragické následky pre Warrena Nortona.

Warren Norton pracoval pre balíkovú doručovaciu spoločnosť DPD, 23. novembra objavili za volantomv jeho dodávke v priestoroch spoločnosti okolo 7:00. Kuriéra, o ktorom kolegovia tvrdia, že pred Black Friday pracoval na 14-hodinové zmeny sedem dní v týždni, našli mŕtveho v jeho dodávke. Kolegovia ho našli zhrbeného za volantom vo svojej dodávke, píše Mirror. V domnienke, že spí mu zaklopali na okno, aby ho zobudili, no nereagoval. Jeden z kolegov rozbil okno, aby sa dostal do vozidla.

 

He had been working 'all the hours under the sun' in the buildup to Black Friday. RIP Warren Norton 🤦‍♂️💙

Posted by Steven Jonathan Godbeer on Thursday, November 24, 2022

Následne bola Warrenovi poskytnutá prvá pomoc aj za pomoci defibrilátora, na miesto dorazila záchranka, ale už bolo neskoro. Predpokladá sa, že pre firmu pracoval asi dva roky, uvádza The Sun. Kolegovia denníku povedali, že spoločnosť DPD nabáda kuriérov, aby pracovali dlhšie počas rušných časov, ako je Black Friday, a že Warren údajne pracoval až 14 hodín denne celé týždne, keď sa balíky na Black Friday hromadili. 

DPD to však poprela. „Sme hlboko zarmútení smrťou Warrena Nortona. Pán Norton bol samostatne zárobkovo činný vodič, pracoval pre pre DPD a v depe bol známy a uznávaný. V tejto chvíli myslíme na jeho priateľov a rodinu," povedal hovorca firmy. “Absolútne odmietame akékoľvek obvinenia z nátlaku na dlhé hodiny a môžeme potvrdiť, že ako zodpovedný dopravca sledujeme hodiny každého vodiča z právnych a bezpečnostných dôvodov." Dodal, že Norton pracoval pre DPD v priemere 5 dní v týždni a hodiny, ktoré odpracoval, boli v rámci zákonných limitov.

Viac o téme: TragédiaPrepracovanosťKuriér
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu