Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

ODPORNÁ skúsenosť zákazníka podniku v Bratislave: Kuriér mu doručil tašku s jedlom, homofóbne odkazy a rázna reakcia!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: FB / Milan bez mapy, Topky.sk / Ramon Leško)

BRATISLAVA - Už to bude týždeň, čo Slovensko obehla správa o neospravedlniteľnom útoku na LGBTI komunitu. V stredu večer minulý týždeň totiž 19-ročný Juraj strieľal do dvoch mužov z tejto komunity, následne polícia našla mŕtveho aj jeho. Nenávisť, ktorú mladík ku komunite prechovával, opäť zomkla celé Slovensko. Avšak, nájdu sa aj výnimky. Istý Bratislavčan totiž nedávno dostal spolu s objednávkou jedla aj vyhrážky či homofóbny odkaz.

V stredu to bude týždeň od tragickej udalosti, ktorá si vyžiadal život dvoch mladých mužov. Na Zámockej ulici v Bratislave pred podnikom Tepláreň totiž iba 19.ročný Juraj K. strieľal do zákazníkov podniku. Dvoch mužov zastrelil, ďalšiu zákazníčku postrelil a skončila v nemocnici. Polícia následne našla strelca mŕtveho. Po tom, ako sa zistilo, že najpravdepodobnejším motívom skutku bola nenávisť mladíka voči LGBTI komunite, ktorá sa v podniku stretávala, sa doslova celé Slovensko zomklo a vyjadrilo podporu dlhodobo skúšanej komunite. Je preto nepochopiteľné, že sa stále nájdu prípady, kedy sa ľuďom z komunity niekto vyhráža. 

Archívne VIDEO Polícia vypátrala miesto strelca zo Zámockej ulice

Polícia vypátrala miesto strelca zo Zámockej ulice (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Podobnú skúsenosť má aj Slovák, ktorý si z podniku Morbid Fritz objednal jedlo. Reštaurácia sídli na Obchodnej ulici v Bratislave a jedlo zákazníkovi doniesla kuriérska spoločnosť Wolt. Po tom, ako objednávku prijal, však skončil v nemom úžase. Na papierovej taške, v ktorom mal jedlo, našiel okrem svojej adresy aj homofóbne odkazy a vulgarizmy. Na celú situáciu upozornil profil Milan bez mapy s tým, že zákazník je jeho kamarátom. "Kamarát mi v sobotu vystrašený volal, že si cez Wolt objednal jedlo v reštaurácii Morbid Fritz na Obchodnej. Keď mu prišiel kuriér, ospravedlňoval sa, že on TO nenapísal. Na taške mal napísané toto: Na Slovenku začal hon na gayov. Prosím, zdieľajte, toto musí prestať," napísal na sociálnej sieti. Na fotografiách je pritom vidieť, že je popísaná celá taška rôznymi homofóbnymi odkazmi ako "Mama ťa nemá rada", "ko****o", či "Buz*rant, díky za wolt", k čomu autor pridal aj nakreslený vztýčený prostredník.

 

🙏 Kamarát mi včera vystrašený volal, že si cez Wolt objednal jedlo v reštaurácii Morbid Fritz na Obchodnej. Keď mu...

Posted by Milan Bez Mapy on Sunday, October 16, 2022

K celej veci sa už vyjadrili aj zainteresované podniky. Wolt v reakcii uviedol, že sú udalosťou pobúrení. "Roky sa snažíme o to, aby naši zákazníci mali najlepší servis a aby náš prístup k ním bol príkladom. Nech nastalo popísanie tašky v ktorejkoľvek fáze donášky, je neodpustiteľné, že sa takáto taška dostala až k nášmu zákazníkovi. V prípade, že ju kuriér neodovzdal iba nedopatrením, vyvodíme dôsledky. Aj prevádzku aj kuriéra sme na našej platforme dočasne vypli," vysvetlila spoločnosť. Ako dodali, celú záležitosť podrobne prešetrujú so všetkými zúčastnenými stranami, pričom v prípade potreby sú pripravení podniknúť aj právne kroky.

"Veľmi sa za vzniknutú situáciu ospravedlňujeme zákazníkovi a všetkým, ktorí museli túto nehoráznosť čítať. Wolt podporuje kultúru tolerancie a toto je niečo, čo sa absolútne nezhoduje s našimi hodnotami, budeme sa snažiť nastaviť procesy tak, aby sme podobnej udalosti do budúcnosti zabránili," uzavreli.

ODPORNÁ skúsenosť zákazníka podniku
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: FB / Milan bez mapy, Wolt)

Vyjadrenie poskytol aj samotný podnik. Sprvu na celú vec reagovala prevádzkarka reštaruácie, ktorá sama priznala, že sa hlási do LGBTI komunity. Podľa jej slov však nápis na tašku nenapísal žiadny zo zamestnancov, ale podnapitý zákazník. Následne sa k celej veci vyjadril aj podnik. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MORBID FRITZ (@morbidfritz)

"Chceli by sme sa veľmi ospravedlniť za popísanú tašku nevhodným a neakceptovateľným textom, ktorú dostal jeden z našich zákazníkov. Situáciu sme riešili, na 100 % to nebol nikto zo zamestnancov našej spoločnosti, ale jeden opitý klient, zákazník, ktorý si práve objednával na pulte a na pripravené tašky pre Wolt napísal tieto neakceptovateľné texty," napísali na sociálnej sieti. 

„Naša spoločnosť sa veľmi ospravedlňuje, že sa táto taška dostala až ku klientovi a nevšimol si to nikto zo zamestnancov vzhľadom na veľmi rušnú prevádzku v daný čas, ani kuriér z Woltu. Danú osobu sa snažíme identifikovať a postúpime ďalšie aj právne kroky a nastavíme prevádzku, aby k takýmto veciam už nikdy nemohlo prísť," dodali s tým, že ich spoločnosť sa dištancuje od akejkoľvek nenávisti a chcú vyjadriť znepokojenie nad činom jednotlivca. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MORBID FRITZ (@morbidfritz)

Podľa informácií Topky.sk sa čaká na kamerové záznamy, ktoré ale vraj reštaurácia odmieta vydať. Je tak možné, že celá udalosť skončí na polícii. 

Viac o téme: LGBTI komunitaMorbid FritzWoltHomofóbny odkazPobúrený zákazníkMilan bez mapy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu