Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

VIDEO Moskva v plameňoch: Požiar v centre mesta si vyžiadal doposiaľ sedem životov

Požiar v Moskve vypukol na námestí Komsomolski.
Požiar v Moskve vypukol na námestí Komsomolski. (Zdroj: Twitter/ТРУХА English)

MOSKVA – Ruskú metropolu postihol koncom týždňa požiar. V nedeľu v popoludňajších hodinách bolo vidieť, ako z centra Moskvy stúpa obrovský kúdol dymu. Na miesto bolo povolaných najmenej 80 hasičov. Ani tým sa však nepodarilo všetkým pomôcť a tak hlásia obete na životoch.

Predbežne sedem obetí na životoch si vyžiadal požiar, ktorý vypukol v nedeľu v centre Moskvy. S odvolaním sa na ruské ministerstvo pre mimoriadne situácie o tom v pondelok informovala agentúra AFP. Podľa agentúry TASS je medzi obeťami šesť občanov Ruska a jeden občan Tadžikistanu.

Požiar vzplanul v nedeľu popoludní v dvojposchodovom sklade nachádzajúcom sa na Komsomoľskom námestí neďaleko troch železničných staníc spájajúcich ruskú metropolu s inými veľkými mestami, ako sú Petrohrad na severozápade, Kazaň na východe či Vladivostok na Ďalekom východe. Podarilo sa ho úplne uhasiť až po viac než deviatich hodinách v nedeľu neskoro večer. Ruský Vyšetrovací výbor (Sledkom), ktorý vyšetruje závažné trestné činy a prevzal aj tento prípad, pripisuje požiar "porušeniu protipožiarnych noriem".

AFP poznamenala, že podobné požiare sú v Rusku pomerne bežné, a to v dôsledku starnúcej a chátrajúcej infraštruktúry a nedodržiavania bezpečnostných predpisov.

Na mieste bolo v pohotovosti vyše 80 hasičov. Požiar sa mal rozrásť na plochu 1,9 tisíc metrov štvorcových. Po sociálnych sieťach sa šírili zábery hustého dymu z Komsomolského námestia.

Požiar v centre Moskvy, na mieste zasahovalo viac ako 80 hasičov (Zdroj: Youtube/War)

Na hasení požiaru sa podieľali tri vrtuľníky a požiarny vlak s dvoma nádržami. Podľa svedkov sa z miesta ozývali výbuchy.

Viac o téme: PožiarSkladRuskoMoskva
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu