Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Riadna bizarnosť! V Nemecku prebiehal súdny spor s kravami: Ich zvonce sú príliš hlučné

(Zdroj: Getty Images)

MNÍCHOV - Kravy z obce Greiling na juhu Bavorska môžu naďalej nosiť zvonce. Súd totiž zamietol žalobu, v ktorej sa susedia ich majiteľa sťažovali, že zvuk, ktorý vychádza z ich zvoncov je príliš hlasný.

O bizarnom prípade informoval Münchner Merkur na svojej internetovej stránke. Spor sa týkal manželského páru a majiteľa stáda zo susedstva. Súd si pre tento prípad nechal vypracovať aj znalecký posudok. Ten mal zistiť, či kravské zvonce neprekračujú povolené limity hluku a či by zvonce nemali mať len niektoré kravy, nie všetky.

Rezort pôdohospodárstva podporí potravinárov vo výške 240 mil. eur a poľnohospodárov vo výške 50 mil. eur (Zdroj: TASR/Jakub Popelka)

Sudca v odôvodnení rozsudku uviedol, že sám bol svedkom väčšieho stáda v obci Greiling. Kravy na týchto pasienkoch mali ešte väčšie zvonce ako tie, na ktoré sa sťažovali spomínaní manželia. No aj v tomto prípade povolený hluk nebol prekročený.

Podobným prípadom sa už v minulosti súd zaoberal v bavorskom Holzkirchene. Tento spor nakoniec skončil na vrchnom krajinskom súde v Mníchove, kde sa predvlani obe strany dohodli, že zvonce budú mať najviac tri kravy v stáde, budú mať priemer do 12 centimetrov a že sa kravy budú pásť len v určitej časti lúky.

Viac o téme: KravyZvonceNemecko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu