Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Kuriózny prípad z Číny: Polícia zatkla po 29 rokoch muža podozrivého z vraždy, medzičasom milionára

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PEKING - Polícia zatkla na juhu Číny muža podozrivého zo spáchania vraždy, ktorý sa počas 29 rokov na úteku pred spravodlivosťou stal milionárom. S odvolaním sa na správy čínskych médií o tom v piatok informuje agentúra AFP.

Zatknutý muž, uvádzaný len pod priezviskom Siung, bol podľa čínskeho denníka Pej-ťing čching-nien pao hľadaný pre podozrenie z toho, že iného muža v roku 1993 dobodal na smrť. Policajti cestovali vyše 1200 kilometrov – z mesta Siang-jang v provincii Chu-pej do mesta Chuej-čou v provincii Kuang-tung –, aby ho zatkli. Zo sídla, v ktorom sa tam ukrýval a kde žije aj jeho matka, ho podľa čínskych médií policajti vyviedli tak, že sa vydávali za predstaviteľov protipandemických úradov.

Z bežného zamestnanca na milionára

AFP v tejto súvislosti pripomína, že predmetná provincia Kuang-tung čelí opätovnému nárastu prípadov nákazy koronavírusom, pričom epicentrom infekcie je provinčná metropola Kanton. Zatknutý Siung sa medzičasom – desiatky rokov po spáchaní zločinu, z ktorého je obvinený – vypracoval z bežného zamestnanca na milionára žijúceho v luxusnom byte. Uvádza to zmienený čínsky denník bez podrobností o tom, ako prišiel k svojmu majetku.

Viac o téme: VraždaPolícia ČínaMilonárMúž
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu