Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Pápež František ukončil návštevu Bahrajnu: Vyzýva veriacich, aby sa modlili za trpiacu Ukrajinu

Pápež František v Bahrajne Zobraziť galériu (2)
Pápež František v Bahrajne (Zdroj: SITA/AP Photo/Alessandra Tarantino)

MANÁMA - Pápež František v nedeľu na záver svojej návštevy Bahrajnu uviedol, že sa modlí za "trpiace národy na Blízkom východe". Informuje o tom správa agentúry AFP.

V záverečnom príhovore pred odletom do Ríma pápež vyzval veriacich, aby sa modlili "za Ukrajinu, ktorá tak veľmi trpí" a za ukončenie vojny. František poslal odkaz aj libanonským veriacim, že sa modlí za "ich milovanú krajinu, ktorá je unavená a ťažko skúšaná", ako aj za všetky trpiace národy na Blízkom východe.

Pápež vyzýva ľudí, aby budovali jednotu v spoločnosti

Pápež sa počas štvordňového pobytu v Bahrajne, kam pricestoval pri príležitosti fóra o dialógu medzi náboženstvami, stretol s moslimskými lídrami i katolíkmi z Perzského zálivu. V sobotu odslúžil omšu pod holým nebom pre približne 30.000 ľudí. V nedeľu František navštívil kostol Najsvätejšieho srdca v Manáme a vyzval katolíkov, aby boli "neúnavnými podporovateľmi dialógu" s inými vierovyznaniami. "Usilujme sa byť strážcami a budovateľmi jednoty... v multináboženských a multikultúrnych spoločnostiach, v ktorých sa nachádzame," povedal. Pápež používal počas návštevy Bahrajnu invalidný vozík a paličku na pomoc pri chôdzi pre pretrvávajúce problémy s kolenom.

František navštívil kostol Najsvätejšieho srdca v Manáme
Zobraziť galériu (2)
František navštívil kostol Najsvätejšieho srdca v Manáme  (Zdroj: SITA/AP Photo/Alessandra Tarantino)

V Bahrajne, moslimskom ostrovom štáte v Perzskom zálive s približne 1,5 milióna obyvateľov, žije podľa Vatikánu okolo 80.000 katolíkov. Mnohí sú migrujúcimi pracovníkmi z južnej Ázie, ktorí tam zarábajú na živobytie svojich rodín.

Viac o téme: Návšteva ModlenieBahrajnPápež František
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu