Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Ohavný čin za hranicami: Vodič kamiónu zneužíval nevlastnú dcéru, údajne ho k tomu prinútila!

(Zdroj: Getty Images)

BRNO – Pred súd sa dostal priateľ matky, ktorý takmer 3 roky zneužíval svoju nevlastnú dcéru. Súd ho odsúdil na 8 rokov väzenia, ten sa však proti rozsudku odvolal.

Zneužívanie začalo, keď malo dievča 10 rokov a trvalo neuveriteľných dva a pol roka. Muž, ktorý sa živil ako vodič kamiónu sa jej vyhrážal, že ak nesplní o čo ju žiada, zariadi, aby so svojou matkou už nebola, informovali novinky.cz.

Predseda a podpredseda NR SR Kollár a Pčolinský ku kybernetickému útoku (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Súd sa odohral za zavretými dverami vzhľadom k nízkemu veku poškodenej. Svoju obhajobu muž dokonca otočil proti dieťaťu, a tvrdil, že dievča sex údajne samo vyžadovalo a on bol dokonca zneužitý.

V spise je uvedené, že išlo o rôzne sexuálne praktiky v byte ale aj v kabíne kamiónu. Muž vypovedal, že iniciatíva išla zo strany dieťaťa. „Všetko bola vlastne jej iniciatíva. Prišla za mnou a chcela, aby som ju pobozkal na pery ako bozkávam jej matku.“ Podľa jeho slov išlo o nátlak zo strany dieťaťa, a dokonca vypovedal ako mu v noci začal „niekto stimulovať jeho pohlavný úd“. Myslel si, že je to partnerka, ale až potom zistil, že je to nevlastná dcéra.

Senát však uznal, že tieto slová sú klamstvo a výpoveď dievčaťa podporili aj znalecké posudky a dôkazy. Jedným z nich bol dokonca telefónny záznam od muža svojmu kamarátovi s priznaním. Povedal mu, že nevie prečo to spravil, „asi mi preskočilo“, dodal. Súd dokonca nevylúčil, že o konaní vedela aj jej matka. Keď sa jej dcéra priznala, že prišla o panenstvo s obžalovaným, odvetila: „S kým iným..“. Predpokladajú, že matka je ľahostajná k osudu aj k výchove svojej dcéry a zámerne vypovedala v prospech obžalovaného.

Dieťa trpí posttraumatickou stresovou poruchou, nedokázala sa sústrediť v škole, nemá záľuby. „Muž zásadne ohrozil rozumový, citový aj mravný vývoj poškodenej osoby“ zhodnotil súd. Krajský súd v Brne muža odsúdil na 8 rokov väzenia za zneužívanie a ohrozenie výchovy dieťaťa. Verdikt však ešte nie je právoplatný, pretože muž sa odvolal.

 

Viac o téme: ZneužívanieSúdny sporBrnoNevlastný otec
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu