Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Austrálčan dostal za zneužívanie detí trest na 129 rokov za mrežami

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

MANILA - Filipíny súd poslal Austrálčana Petra Gerarda Scullyho na 129 rokov do väzenia za sexuálne zneužívanie maloletých. Medzi jeho obeťami bolo aj 18-mesačné dieťa. V stredu o tom informovala filipínska prokuratúra. TASR správu prevzala z agentúry AFP.

Pre Scullyho ide o druhé usvedčenie viny. Odpykáva si už totiž doživotný trest za znásilnenie a obchodovanie s ľuďmi – presnejšie s dievčatami. "Dúfam, že toto bude odkaz pre všetkých, ktorí zneužívajú deti, pre všetkých obchodníkov s bielym mäsom, že páchať trestnú činnosť sa nevypláca," vyhlásila prokuratúra.

Scully a jeho traja spoluobvinení boli obžalovaní zo 60 trestných činov vrátane obchodovania s ľuďmi, detskej pornografie, zneužívania maloletých a znásilnenia. Scullyho priateľku Lovely Margallovú súd odsúdil na 126 rokov väzenia, ostatní dvaja spolupáchatelia si za mrežami odpykajú viac než deväť rokov.

Medzi obeťami odsúdených je i 18-mesačné dievčatko a ďalšie dieťa, ktorého telo sa našlo pod dlážkou v dome, ktorý si Scully prenajímal. Prokuratúra označila rozsudok súdu "za veľké víťazstvo nielen pre prokuratúru a ministerstvo spravodlivosti, ale aj pre tie obete, ktoré toto zneužívanie prežili". Agentúra AFP pripomína, že Filipíny sa stali celosvetovým centrom zneužívania detí, čomu z veľkej miery napomáha aj chudoba, plynulá znalosť a používanie angličtiny a dobrý prístup na internet.

Viac o téme: MužZneužívanie detíAustrálčan
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu