Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Letecká tragédia! VIDEO Zomreli piloti CANADAIR, ktorí bojovali aj s masívnymi požiarmi v Chorvátsku, náraz do hory

(Zdroj: Twitter/Jacdec News)

SICÍLIA – Dvaja piloti na palube lietadla Canadair pomáhali uhasiť rozsiahly lesný požiar, ktorý vypukol na hore Calcinera. Náhle však narazili s trupom do hory a nasledoval už len výbuch a požiar.

Letecké nešťastie sa odohralo v ťažko dostupnom teréne a tak aj záchranné práce boli komplikované. Dvoch pilotov sa záchranným zložkám stále nepodarilo nájsť. Lietadlo vzlietlo v Lamezia Terme, v regióne Kalábria a hasilo lesní požiar na území Linguaglossa, na severovýchodnej strane Etny, na Sicílii, informuje TGCOM24.

Na videu je zrejmé, že po spustení hasenia v centrálnej časti požiaru sa trup náhle dotkol pevniny a pilot už zrejme zrážke nedokázal zabrániť. Na mieste boli prítomní aj členovia krajského lesníctva, ktorí okamžite zalarmovali záchranné jednotky. Na záchranu použili dva vrtuľníky ale pátranie po pilotoch bolo žiaľ neúspešné. Po úsvite plánovali zapojiť do pátrania aj drony. Po viacerých výbuchoch a požiari je však šanca na nájdenie pilotov živých a zdravých minimálna.

Havária bude predmetom vyšetrovania vrátane zistenia samotnej príčiny tragédie. Spoločnosť Babcock, ktorá poskytuje národné protipožiarne  služby v Taliansku vlastní 19 lietadiel Canadair s viac ako 100 pilotmi, bojujúcimi s lesnými požiarmi v celom Taliansku ale aj v iných európskych štátoch.  

Hasenie požiaru v Chorvátsku

V Chorvátsku museli na ostrove Pašman zasahovať hasiči, na mólach sa nachádzali plynové fľaše (Zdroj: Tip čitateľa)

Viac o téme: PožiarHasičský zborTalianskoLetecká havária
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu