Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

MIMORIADNE Požiar zachvátil 35-poschodový mrakodrap v Dubaji

(Zdroj: Twitter/Insider Paper)

DUBAJ – v 35-poschodovej výškovej budove v Dubaji došlo dnes ráno k masívnemu požiaru. Mrakodrap sa nachádza v blízkosti najvyššej budovy sveta Burdž Chalífa. Doposiaľ nie sú známe žiadne obete.

35-poschodový mrakodrap sa nachádza v tesnej blízkosti známej stavby, najvyššej budovy sveta Burdž Chalífa. Na sociálnych sieťach sa začali objavovať videá, ktoré dokumentujú masívny požiar.

Doposiaľ nie je známe, či pri požiari niekto utrpel zranenia, potvrdila to aj agentúra AP. Mrakodrap, kde oheň vypukol, je súčasťou zoskupenia budov s názvom 8 Boulevard Walk, ktoré prevádzkuje štátom podporovaná developerská spoločnosť Emaar Properties (Imár al-Akáríja).
Dubajská polícia, oddiel civilnej obrany, developerská spoločnosť a ani tlačový úrad mesta Dubaj sa k požiaru zatiaľ nevyjadrili.
Série požiarov, ktoré v uplynulých rokoch vypukli vo výškových budovách v Dubaji, vyvolali otázky o bezpečnosti vonkajších obkladov budov a ďalších materiáloch, ktoré sa v Spojených arabských emirátoch pri stavbách používajú. 
Aby sa vyhli kritike, orgány krajiny už v minulosti uviedli, že pravidlá požiarnej bezpečnosti sa zmenili.

Naposledy vypukol požiar v apríli v dubajskom luxusnom hoteli Swissotel Al Murooj oproti mrakodrapu Burdž Chalífa. Na Silvestra v roku 2015 plamene zachvátili iný luxusný hotel v Dubaji, ktorý sa tiež nachádzal v blízkosti mrakodrapu Burdž Chalífa.

Viac o téme: PožiarBurdž ChalífaDubaj
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu