Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Húževnatá Ukrajina: TIETO úseky zasiahli ruské rakety, NEUVERÍTE, ako vyzerali deň po útoku

Hlavný ťah v ukrajinskom meste Dnipro sa zmenil na nepoznanie za jeden deň.
Hlavný ťah v ukrajinskom meste Dnipro sa zmenil na nepoznanie za jeden deň. (Zdroj: Twitter/Ukraine Battle Map)

KYJEV/DNIPRO - Začiatkom tohto týždňa Rusi spustili hromadné bombardovanie Ukrajiny. Rakety nezasahovali len strategické ciele, ale aj civilistov. Mnohé časti ciest vo veľkých mestách sa zmenili na zem posiatu krátermi. Ukrajincov to však neodradilo. Aj napriek prebiehajúcej vojne sa pustili do rýchlej rekonštrukcie cestnej infraštruktúry.

Rakety vypustené na Ukrajinu mali byť odvetou za zničenie Kerčského mostu, ktorý bol významnou dopravnou tepnou medzi Ruskom a krymským polostrovom. Prezident Vladimir Putin krátko po zničení mostu obvinil Západ a označil tento akt za teroristický čin. Dva dni na to začalo bombardovanie, kedy rakety dopadali aj priamo do centier veľkých miest. 

Za jeden deň 

V dôsledku raketového útoku boli zničené hlavné dopravné ťahy aj celé križovatky. V mestách Kyjev a Dnipro sa však napriek prebiehajúcej vojne dali cestári do práce. V niektorých krajinách, Slovensko nevynímajúc, trvá oprava ciest aj celé týždne. Pritom ide iba o menšie výtlky alebo praskliny. Na Ukrajine sa pustili cestári opravovať zbombardované hlavné ťahy. 

Na sociálnej sieti Twitter sa objavili príspevky ministerstva obrany Ukrajiny a profilu Ukraine Battle Map, ktoré poukázali na šikovnosť a rýchlosť s akou dokázali cestári opraviť zbombardované úseky v dvoch ukrajinských mestách. Dňa 10. októbra boli cesty, po dopade ruských rakiet, posiate ešte krátermi. Na ďalší deň bola spravená fotka z presne toho istého miesta. Úsek cesty vyzeral na nepoznanie.  

Veľký rozdiel bolo vidieť najmä v meste Dnipro. Dňa 10. októbra sa tu cesta doslova prepadla o niekoľko metrov. Kráter bol obrovský. Na ďalší deň bol na tom istom mieste spravený úplne nový úsek cesty aj s dokreslenými dopravnými značeniami. Ľudia v komentoch nemohli uveriť tomu, čo vidia. "To je neuveriteľné. U nás trvá takáto rekonštrukcia aspoň rok," vyjadril sa jeden z komentujúcich. Niekto ďalší poznamenal, že v Taliansku sa niektoré cesty neopravovali od roku 1960.

 

Viac o téme: OpravyBombardovanieInfraštruktúraKyjevDniproUkrajina v krízeVojna na Ukrajine
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu